Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Britu ekspremjers uzskata, ka Lielbritānijai jāatgūst daļa pilnvaru no Eiropas Savienības

Lielbritānijai ir jāizmanto eirozonas krīze, lai pārskatītu tās attiecības ar Eiropas Savienību un atgūtu sev daļu Briselei deleģēto pilnvaru, paziņojis Lielbritānijas bijušais premjerministrs Džons Meidžors, piedaloties Endrjū Mara (Andrew Marr) programmā BBC.

Kā vēsta The Daily Telegraph, Dž. Meidžors paziņoja, ka atbalsta daudz lielāku Lielbritānijas patstāvību darba likumdošanas jomā. Bez tam, pēc ekspremjera domām, gadījumā ja Eiropas Savienības valstis vienosies par Nodokļu savienības izveidi, Lielbritānijai nav obligāti piedalīties tajā kopā ar eirozonas valstīm. Tajā pašā laikā šādai savienībai, ja tā tiks radīta, ir būtiski jāmaina savstarpējās ekonomiskās attiecības starp Londonu un Briseli, atzīmēja politiķis.

Dž. Meidžors izteica arī savu viedokli par Eiropas ekonomisko krīzi. Viņš uzskata, ka Grieķijai iespējami vajadzētu pasludināt ārējo parādsaistību maksātnespēju, lai palīdzētu izbeigt eirozonas parādu krīzi. Tajā pašā laikā defoltu nepieciešams īstenot eirozonas robežās, bet bankām, kurām pašlaik pieder Grieķijas finanšu saistības, ir jānodrošina atbalsts. Šim mērķim Dž. Meidžors iesaka Eiropas Savienībai izpirkt Grieķijas parādsaistības vai veikt banku rekapitalizāciju. Ja defolts tiks pasludināts, trūkstot pārliecībai par banku spēju amortizēt zaudējumus, ir neizbēgama vērienīga banku krīze, kas novestu, pēc bijušā premjera domām, pie „katastrofālām sekām”.

Džons Meidžor ieņēma Lielbritānijas premjerministra posteni un vadīja Konservatīvo partiju laikā no 1990. līdz 1997. gadam. Savas atrašanās gados pie varas laikā viņš konsekventi atbalstīja Lielbritānijas integrāciju Eiropas ekonomiskajā telpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits