Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Eiropas Arodbiedrību konfederācija: Eiropā turpina pieaugt nabadzība

Eiropā turpina pieaugt nabadzība un nevar teikts, ka krīze Eiropā būtu pārvarēt, ceturtdien Briselē pēc augstākā līmeņa Trīspusējā sociālajā samita izaugsmei un nodarbinātībai žurnālistiem teica Eiropas Arodbiedrību konfederācijas (ETUC) ģenerālsekretāre Bernadete Segola.

Viņa sevi dēvēja par neapmierināto optimisti, atzīmējot, ka ir nepieciešama izaugsme, kas sekmētu darbavietu pieaugumu. 

Arodbiedrības nav apmierinātas arī ar jaunu darbavietu radīšanai ieguldīto līdzekļu izlietojumu. Viņa norādīja, ka Eiropas Savienības izaugsmes stratēģijā Eiropa 2020 paredzētie mērķi nav sasniegti un riski nav pārvarēti. Segola uzsvēra, ka Eiropā ir palielinājies bezdarbs un samazinājusies sociālā aizsardzība, kā arī turpina pieaugt nabadzība.

Viņa norādīja, ka nedrīkst saglabāt šādu politiku, kas sabiedrībā vairo nedrošību.

Tāpat arodbiedrības pārstāve uzsvēra, ka ir jāvēršas pret nodokļu nemaksāšanu - darba ņēmējiem vienmēr ir jānomaksā nodokļi, tāpēc neesot normāli, ka lieli uzņēmi var apiet nodokļu nomaksu. 

Bezdarba problēmu uzsvēra arī Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu, kurš norādīja, ka īpašas raizes sagādā bezdarbs jauniešu vidū. Arī viņš norādīja – nevar apgalvot, ka Eiropa ir pārvarējusi krīzi un ir jācīnās ar bezdarba problēmām.

Ceturtdien pēc Trīspusējā sociālā samita izaugsmei un nodarbinātībai, Briselē paredzēta arī Eiropadomes sanāksme, kurā viens no galvenajiem jautājumiem ir situācija Ukrainā. Barozu atzīmēja, Eiropas Savienība neatbalsta notikumus Krimā un dalībvalstīm ir jāvienojas par Eirpas Savienības lomu reaģējot uz notikumiem Ukrainā, kā arī jāvienojas par vienotu nostāju šajā jautājumā.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits