Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Erdogans: Vēstnieka slepkavība sadarbību ar Krieviju Sīrijā neietekmēs

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans otrdien sacīja, ka viņš ar Krievijas kolēģi Vladimiru Putinu esot bijis vienisprātis, ka Ankarā nule kā notikusī Krievijas vēstnieka slepkavība neietekmēs abu valstu sadarbību, arī tādos jautājumos kā Sīrija.

"Mums ar Putinu ir vienāda izpratne, ka mūsu arvien plašākās sadarbības jomas ar Krieviju, konkrēti Sīrijā, šis uzbrukums netraucēs," Stambulā pēc telefonsarunas ar Putinu sacīja Erdogans.

"Mēs bijām vienisprātis, ka šis nodevīgais uzbrukums bija atklāta provokācija, kas bija mērķēta pret Turcijas-Krievijas attiecībām," skaidroja līderis. "Mēs nepieļausim, ka [šī slepkavība] kaitē mūsu attiecībām ar Krieviju."

Uzbrucējs, kuru uzreiz pēc uzbrukuma sašāva Turcijas specvienību pārstāvji, jau ir "samaksājis" par slepkavību, uzsvēra prezidents.

Jau vēstīts, ka pirmdien izstādes atklāšanā Ankarā tika sašauts Krievijas vēstnieks Turcijā Andrejs Karlovs, kurš no gūtajiem savainojumiem nomira. Šāvējs identificēts kā Ankaras policists.

Putins pirmdien paziņoja, ka vēstnieka nošaušana ir provokācija, lai sabotētu Ankaras un Maskavas attiecību uzlabošanos un centienus panākt mieru Sīrijā.

Turcija un Krievija šovasar normalizēja attiecības, kas bija ievērojami pasliktinājušās pēc tam, kad Turcija uz robežas ar Sīriju pērn notrieca Krievijas bumbvedēju.

Maskava un Ankara, kas Sīrijas pilsoņkarā atbalsta pretējās puses, cita starpā šomēnes sekmējušas kaujinieku un civiliedzīvotāju evakuāciju no pēdējiem bruņotās opozīcijas vēl kontrolētajiem Alepo kvartāliem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits