Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ES papildinās sankcijas, kas vērstas pret Krieviju un Baltkrieviju

Eiropas Savienība (ES) nolēmusi piemērot sankcijas vēl citiem Krievijas oligarhiem un amatpersonām, pastiprināt noteikumus kriptovalūtu pārvedumiem un noteikt sankcijas kuģniecības sektoram, trešdien paziņojuši diplomāti.

Kā ziņo diplomāti, sankcijām tiks pakļauti 146 Federācijas padomes locekļi un 14 ar Kremli saistīti oligarhi un viņu radinieki.

Leiena pavēstīja, ka sankcijas tiks noteiktas arī Baltkrievijas banku sektoram.

Bloka prezidētājvalsts Francija iepriekš paziņoja, ka ES nolēmusi dot zaļo gaismu trīs Baltkrievijas banku atslēgšanai no starptautiskās maksājumu sistēmas SWIFT.

EK paziņoja, ka no SWIFT tiks atslēgtas Baltkrievijas bankas "Belagroprombank", "Dabrabit" un Baltkrievijas Republikas Attīstības banka.

ES cenšas aizlāpīt caurumus bezprecedenta sankciju režīmā, ko ES kopā ar citiem Rietumu partneriem piemērojusi Krievijai pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Kriptovalūtu pārvedumu noteikumu pastiprināšanas mērķis ir nepieļaut, kas personas un uzņēmumi, kam piemērotas sankcijas, izmanto šifrētās digitālās sistēmas, lai apietu ES sankcijas.

Plašāka informācija par jaunajām sankcijām gaidāma drīzumā, kad tā oficiāli tiks publicētas ES žurnālā.

ES cenšas pastiprināt sankcijas pret Kremli, un amatpersonas apgalvo, ka savienība ir gatava palielināt sankcijas, ja Krievija nepārtrauks karu. Taču līdz šim ES ir noraidījusi ideju par Krievijas naftas un gāzes importa ierobežošanu vai aizliegumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits