Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Fijons pārmet Francijas valdībai manipulēšanu ar prezidenta vēlēšanām

Konservatīvo kandidāts uz Francijas prezidenta amatu Fransuā Fijons pirmdien nosodījis valdības "manipulācijas", kuru mērķis esot izslēgt viņu no prezidenta vēlēšanu sacensības.

Fijonam un viņa sievai Penelopei izvirzītas apsūdzības viltus nodarbināšanas skandālā. Fijons apgalvo, ka šīs apsūdzības esot politiski motivētas.

Intervijā telekanālam BFM Fijons pirmdien paziņoja, ka gadījumā, ja šaubītos par savu nevainīgumu likuma priekšā, viņš nekandidētu uz prezidenta amatu.

Politiķis sacīja, ka pieļāvis kļūdu, sākotnēji paziņojot, ka atsauks savu kandidatūru, ja tiks oficiāli apsūdzēts. Viņaprāt, visu šo lietu safabricējusi sociālistu valdība.

Viltus nodarbinātības skandāls ir ievērojami kaitējis Fijona izredzēm uzvarēt prezidenta vēlēšanās, kuru pirmā kārta gaidāma 23.aprīlī, bet otrā - 7.maijā.

Fijonam, kurš gada sākumā bija nepārprotams prezidenta vēlēšanu favorīts, faktiski vairs nav cerību iekļūt vēlēšanu otrajā kārtā, kurā, visticamāk, kandidēs galēji labējās Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna un centristu kandidāts Emanuels Makrons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kijiva: Krievi sāk izjust "šāviņu badu"

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģener...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits