Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Francijas finanšu ministrs brīdina par sekām, ko radītu Grieķijas izstāšanās no eirozonas

Grieķijas izstāšanās no eirozonas var izraisīt neparedzamu parādsaistību krīzes izplatīšanos, ko Francija nevēlas pieļaut, otrdien pēc tikšanās ar Vācijas finanšu ministru Volfgangu Šeibli paziņojis Francijas finanšu ministrs Pjērs Moskovisī.

"Jādara viss, lai palīdzētu proeiropeiskajiem un proeiro spēkiem Grieķijā," atceļā no Berlīnes uz Parīzi aģentūrai AFP norādīja Moskovisī, piebilstot, ka nepieciešami "pasākumi, lai veicinātu izaugsmi un atdotu cerību Grieķijas tautai". Jau ziņots, ka arī Šeible pēc tikšanās ar Moskovisī pirmdien apliecināja, ka abas valstis ir vienisprātis, ka nepieciešams darīt visu iespējamo, lai paturētu Grieķiju eirozonā.

Moskovisī arī pauda pārliecību, ka Parīze un Berlīne atradīs kompromisu attiecībā uz Francijas ierosinājumiem ekonomikas izaugsmes veicināšanai, lai gan jautājumā par eiroobligācijām abas valstis ir pretējās domās. "Kompromisi ir iespējami, sevišķi attiecībā uz Eiropas Investīciju bankas kapitāla palielināšanu, neizmantoto strukturālo fondu mobilizēšanu un Eiropas nodokļa radīšanu finanšu transakcijām," norādīja Moskovisī.

Ministrs paziņoja, ka viņam un Šeiblem ir izdevies panākt kopīgu valodu, lai stātos pretī esošajai krīzei. Tomēr Moskovisī norādīja, ka Parīzes un Berlīnes starpā joprojām valda liela nesaprašanās eiroobligāciju jautājumā.

Ideja par eiroobligācijām ir izpelnījusies pretrunīgus vērtējumus, kaut gan daudzi ekonomisti tās uzskata par labāko iespēju izkļūšanai no krīzes. Pret eiroobligāciju emitēšanu kategoriski iebilst Vācijas kanclere Angela Merkele, norādot, ka tas tikai atļautu vājākām valstīm turpināt aizņemties un tērēt, vienlaikus paaugstinot aizņemšanās izmaksas pārējām valstīm, kas pieturas pie Eiropas Savienības (ES) fiskālajiem noteikumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits