Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Francijas ministrs: Krievija mēģina apiet ES, runājot ar ASV par Ukrainu

Krievija mēģina apiet Eiropas Savienību (ES), rīkojot tiešas sarunas ar ASV par Ukrainu, piektdien paziņojis Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns.

Pēc vairāku nedēļu spriedzes, ko izraisījusi Krievijas karaspēka koncentrācija pie Ukrainas robežām, Kijevā un Rietumos raisot bažas par vēl viena Krievijas iebrukuma gatavošanu, pirmdien Ženēvā, Šveicē, sāksies ASV un Krievijas diplomātu sarunas.

"[Krievijas prezidents] Vladimirs Putins grib apiet ES, viņš grib radīt plaisas ES sakļautībā, kas kļūst ciešāka," ministrs izteicies telekanālam BFM un radio RMC.

"Nevar iedomāties ES drošību bez eiropiešiem," viņš piebildis.

"Putins savā ziņā ierosināja diskusijas ar NATO par atgriešanos pie ietekmes zonām, kā tas bija pagātnē, kas nozīmētu, ka Krievija atgriežas pie Jaltas gara," norādījis ministrs, atgādinot par 1945.gada Sabiedroto konferenci, kurā PSRS tika atvēlēta kontrole pār Austrumeiropu.

"Tas nav mūsu skatu punkts, bet mums ir jāpieņem diskusijas".

Ja Krievija tagad veiks vēl vienu iebrukumu Ukrainā, kā tā to jau izdarīja 2014.gadā, Maskavai jārēķinās ar "nopietnām stratēģiskām konsekvencēm", arī iespēju, ka var tik pārskatīta gāzes vada "Nord Stream 2" darbība, brīdinājis Ledriāns.

Kaut arī Putins apgalvo, ka ir sācis atvilkt karaspēku no reģiona, Parīze vēl nav guvusi pārliecību, ka tas tiešām notiktu, atzinis ministrs.

Augsta ranga vācu un franču diplomāti ceturtdien Maskavā tikās ar krievu kolēģiem starptautisko centienu ietvaros panākt Austrumukrainas miera sarunu atdzīvināšanu.

 

Libānā.

Libānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits