Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Grieķija uz robežas ar Turciju sāk būvēt pretimigrantu žogu

Lai cīnītos pret nelegālo imigrāciju, Grieķija sākusi būvēt žogu uz robežas ar Turciju, pirmdien paziņoja Grieķijas  pilsoņu aizsardzības ministrs Krists Papucis. "Šis ir projekts ar praktisku un simbolisku vērtību," Papucis teica žurnālistiem būvlaukumā Evras (Meričas) upes krastā Grieķijas ziemeļaustrumos.

"Tas samazinās cilvēktirgotāju interesi un nelegālo migrāciju, kā arī dos vēsti, ka Grieķija nav atvērta visiem. Mēs neļausim Grieķijai kļūt par [nelegālo migrantu] tranzītvalsti uz citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm," paskaidroja ministrs.

Desmit kilometru garais žogs būs 2,5 metrus augsts un uz tā būs divas rindas ar dzeloņdrātīm, kā arī 25 videonovērošanas kameras.

Žogs tiek veidots tajā robežas daļā, pa kuru netek Evras upe, kas nozīmē, ka starp abām valstīm nav dabiskās robežas. Tā izmaksas sasniegs 5,5 miljonus eiro (3,9 miljonus latu), un to plānots pabeigt piecu mēnešu laikā.

Papucis jau iepriekš uzsvēris, ka žogs būtu daļa no Grieķijas robežu uzraudzības pasākumiem. 150 kilometru garo Grieķijas robežu visvairāk no visām Eiropas Savienības (ES) ārējām robežām izmanto nelegālie imigranti, lai nokļūtu ES valstīs.

Pērn uz šīs robežas tika aizturēti apmēram 55 tūkstoši migrantu, kas ir par 16,77% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina oficiālā informācija.

ES robežkontroles aģentūra Frontex, kas palīdz Atēnām apsargāt valsts robežas, aprēķinājusi, ka trešdaļa nelegālo imigrantu ES nokļūst caur Grieķiju. Savukārt migrantu tiesību aizstāvju grupas un Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) bēgļu lietu aģentūra UNHCR paudušas bažas par žogu, norādot, ka tas jau tā bīstamo robežšķērsošanu padarīs vēl riskantāku.

Kopš gada sākuma divi nelegālie imigranti ir gājuši bojā un vēl seši ir pazuduši bez vēsts, tostarp meitene no Irānas, kas mēģināja šķērsot Evras upi. Caur Turciju liels skaits nelegālo migrantu no Āzijas valstīm mēģina nokļūt ES.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits