Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Grieķijas kultūras ministrs: Vācu tūristiem ir bail braukt uz Grieķiju

Vācijas tūristiem ir bail doties uz Grieķiju, kur valda dusmas par Eiropas Savienības (ES) pieprasītiem taupības pasākumiem, pirmdien apgalvoja Grieķijas kultūras ministrs Pavls Gerulans.

"Ir daudz vāciešu, kuriem ir bail doties uz Grieķiju," Gerulans teica Grieķijas prezidentam Karolam Papulijam pēc pagājušās nedēļas vizītes Berlīnē, kur viņš apmeklēja pasaules lielāko tūrisma gadatirgu. "Viņi jūt, ka pēc notikušā grieķi viņus negaida. Tā ir gaisotne, kas mums jāmaina," teica kultūras ministrs.

Grieķijā cilvēki ir nikni par taupības pasākumiem, kas tiek īstenoti kopš 2010.gada, kad Atēnas saņēma 110 miljardus eiro (77 miljardus latu) lielu ES un Starptautiskā Valūtas fonda aizdevumu. Taupības pasākumus visasāk pieprasīja tieši Vācija. airāki Vācijas ministri ir izraisījuši grieķu dusmas, pieprasot straujākas reformas Grieķijā, ko grieķi pārsvarā tulko kā jaunu nodokļu palielinājumu un algu un pensiju samazinājumus.

Vācija ir viens no galvenajiem Grieķijas tūrisma avotiem – ik gadu Grieķiju apmeklē apmēram divi miljoni tūristu no Vācijas.

Grieķijas valsts galvenās tūrisma asociācijas SETE apkopotā informācija liecina, ka tūrisma nozare veido 15,7% no valsts tautsaimniecības produkcijas, tieši vai netieši nodarbinot 768 tūkstošus cilvēku.

Pagājušajā nedēļā asociācija paziņoja, ka 2011.gada tūrisma sezona Grieķijā tika slēgta ar tūristu skaita pieaugumu par 9,46%, sasniedzot 16,4 miljonus. Apmaksāto rēķinu summa palielinājās par 9,5% – līdz 10,5 miljardiem eiro (7,4 miljardiem latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits