Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Igaunijā ierosina atteikties no līdzdalības Eirovīzijas konkursā Maskavā

Igaunijas Nacionālās raidsabiedrības valdes priekšsēdētājs Marguss Allikmā ceturtdien ierosināja sabiedrisko diskusiju par jautājumu, vai Igaunijai, atbildot uz Krievijas rīcību Gruzijā, vajadzētu atteikties no dalības Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas nākamgad notiks Maskavā.


M.Allikmā aģentūrai BNS norādīja, ka atteikšanās piedalīties konkursā būtu nevis boikots, bet gan savas attieksmes paušana pret Gruzijā notiekošo. "Boikots ir pārāk stiprs vārds. Atteikšanās no dalības nenozīmē tiešu boikotu. Tādā veidā mēs parādīsim savu attieksmi. Ja kāds draugu lokā uzvedas nejauki, biedriem jāparāda, ka šādu rīcību nevar pieņemt," paskaidroja M.Allikmā.


Viņš sacīja, ka dzirdējis, ka arī citās valstīs saistībā ar notikumiem Gruzijā izskanējis jautājums par dalību Eirovīzijā Maskavā. Saskaņā ar viņa teikto Igaunijai šis jautājums jāizlemj īsā laikā, jo jau tuvākajā laikā valstij jāsāk gatavoties dziesmu konkursam.

Igaunijas kultūras ministre Laine Jenesa ceturtdien paziņoja, ka, ņemot vērā notikumus Gruzijā, var izskatīt iespēju boikotēt nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla rīkošanu Maskavā, taču jāuzklausa mūziķu viedoklis.

Boikota iespēja jāapspriež ar citām valstīm, piemēram, Latviju un Lietuvu, lai rīkotos kopā un solidāri, aģentūrai BNS norādīja L.Jenesa. Lēmumu nevar pieņemt steigā, un Igaunijas Nacionālās raidsabiedrības vadības padomei un uzraudzības padomei noteikti jāizsaka savs viedoklis, viņa sacīja.


Ierosinājumu, ka Igaunijai vajadzētu meklēt veidus, kā liegt Krievijai tiesības uzņemt savā valstī nākamā gada Eirovīzijas finālu vai vismaz boikotēt konkursu, pagājušonedēļ izteica laikraksta Maaleht galvenais redaktors Sulevs Valners.


Krievija ieguvusi tiesības rīkot nākamā gada Eirovīzjas konkursa pusfinālus un finālu pēc dziedātāja Dimas Bilana uzvaras dziesmu konkursa finālā šā gada maijā Belgradā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits