Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

ISW: Krievi gatavo ofensīvas otro posmu Harkivas apgabalā un pārvieto papildspēkus

Papildspēki Krievijas armijai Harkivas apgabalā liecina, ka, iespējams, tiek mēģināts atvilkt Ukrainas spēkus no kritiskajiem frontes līnijas posmiem Ukrainas austrumos un izveidot "buferzonu" Harkivas apgabala ziemeļos un šādā veidā krievi vēlas uzsākt savas ofensīvas otro posmu Harkivas apgabalā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis un Ukrainas ģenerālštābs ceturtdien ziņoja, ka Krievijas armija pārvieto vienības, papildu pulkus un brigādes no citiem frontes līnijas posmiem un no poligoniem uz Harkivas ziemeļu Lipcu rajonu un Vovčansku.

Pēc Sirska teiktā, Krievijas armijai Harkivas apgabala ziemeļos nav pietiekamu spēku, lai uzsāktu pilna mēroga ofensīvu un pārrautu Ukrainas aizsardzību.

Arī Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Sinehubovs sacīja, ka Krievijas karaspēks pārvieto rezerves uz Lipcu un Vovčanskas virzieniem, lai piesaistītu pēc iespējas vairāk Ukrainas spēku Harkivas apgabala ziemeļos un saglabātu pašreizējo uzbrukumu tempu šajā rajonā.

Militārie analītiķi norādīja, ka Krievijas armijas papildspēku pārvietošana uz Harkivas apgabalu liecina, ka tā, visticamāk, turpinās piešķirt prioritāti centieniem atvilkt Ukrainas spēkus no kritiskajiem frontes līnijas posmiem Ukrainas austrumos un izveidot "buferzonu" Harkivas apgabala ziemeļos.

Krievijas spēki, visticamāk, plāno uzsākt ofensīvas operācijas otro posmu Harkivas apgabala ziemeļos pēc plānotās Vovčanskas ieņemšanas, lai gan pozīciju kaujas un iespējamie Ukrainas pretuzbrukumi var likt Krievijas spēkiem veikt vēl vienu pastiprinātu uzbrukumu vilni šajā rajonā, lai pabeigtu pilsētas ieņemšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievija aktīvi vervē pusaudžus karam Ukrainā

Krievija aktīvi vervē pusaudžus jau no 17 gadu vecuma, lai iesaistītu tos karā pret Ukrainu, ziņo Ukrainas Aizsardzības ministrijas paspārnē izveidotais Nacionālās pretošanās centrs.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits