Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

ISW: Rietumu bruņojuma piegādes kavēšanās dēļ Ukraina nevar sākt pretuzbrukumu

Galvenais faktors, kādēļ Ukraina zaudējusi laiku, lai sāktu lielu pretuzbrukumu Krievijas karaspēkam, ir tas, ka kavējas Rietumu parauga tāldarbības daudzlādiņu reaktīvo sistēmu, pretgaisa aizsardzības sistēmu un tanku piegāde, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Viņi norāda, ka Rietumi, kas apņēmušies piegādāt Ukrainai ieročus, nav ņēmuši vērā to, ka Ukrainas Bruņotajiem spēkiem nepieciešams nomainīt padomju ražojuma bruņojumu pret Rietumu parauga ieročiem.

ISW eksperti vērš uzmanību, ka pēc 11.novembra, kad tika atbrīvota Hersona, Ukrainas karaspēks nav spējis sākt plašu pretuzbrukumu, un tādēļ karadarbība izvērtusies pozīciju kaujās, kas ir izdevīgi Krievijai.

Ja Ukrainas karaspēka bruņojuma nomaiņa pret Rietumu ieročiem būtu sākusies jau pagājušajā vasarā, Ukraina būtu izmantojusi "iespēju logu" un pārtvērusi iniciatīvu no novārdzinātās Krievijas armijas, uzskata ISW analītiķi.

Viņi norāda, ka Ukrainas Bruņoto spēku pavēlniecības piesardzību pēc Hersonas atbrīvošanas izraisījis tas, ka nav bijis Rietumu garantiju par kaujās iznīcinātās un bojātās militārās tehnikas nomaiņu. Tāpēc kaujas Ukrainas dienvidos pēc Dņepras labā krasta atbrīvošanas Hersonas apgabalā nav izvērtušās jaunā pretuzbrukumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits