Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Itālija brīdina ar "Eiropai kaitīgu plānu B", nesagaidot solidaritāti bēgļu problēmas risināšanā

Itālijas premjers Meteo Renci brīdinājis par "Eiropai kaitīgu" plānu B, ko valsts varētu iedarbināt, ja nesaņems palīdzību bēgļu pieplūduma krīzē.

Tas izteikts pēc tam, kad Francija un Austrija noraidījušas patvēruma meklētājus atpakaļ uz Itāliju, no kurienes tie devās uz šīm valstīm, vēsta ārvalstu mediji.

Itālijā pēdējā laikā masveidīgi laivās un kuģos ierodas migranti no Vidusjūras pretējā krasta. Kad daļa šo cilvēku devās uz Franciju un Austriju, viņi šajās valstīs netika ielaisti, kas radījis milzu problēmas Itālijā, kuras iestādēm problēmātiska bēgļu izmitināšana. Tas licis Itālijas premjeram izteikties skarbi.

"Ļaujietman teikt skaidri, ka Eiropas reakcija [uz šo krīzes situāciju] ne tuvu nav laba," teicis Renci. Viņš klāstījis, ka Itālija cer uz visas Eiropas solidaritāti, uzņemot desmitiem tūkstošu bēgļu, kas sabraukuši Itālijā, kā arī Spānijā un Grieķijā, kurām ir milzu problēmas ar bēgļu izmitināšanu. Pretējā gadījumā "mums ir plāns B, kas kaitē Eiropai," viņš teicis, gan neprecizējot, ko tas nozīmē.

Dublinas konvencija paredz, ka bēgļiem jālūdz patvērums pirmajā valstī, kurā viņi ierodas Eiropā. Itālija uzskata, ka tas ir netaisnīgi, par ko vēlas runāt ar Lielbritānijas un Vācijas vadību, kas nākamnedēļ apmeklēs Itālijas pilsētu Milānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits