Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Itālija iezīmē miljardu eiro dzimstības veicināšanai

Itālijas valdības apstiprinātajā jaunajā budžetā paredzēts atvēlēt miljardu eiro dzimstības veicināšanai un atbalstam ģimenēm, vēsta Euractiv.com. Itālijas valdības vadītāja Džordža Meloni izteikusi bažas, ka Itālijas zemā vidējā dzimstība, kuras rādītāji ir vieni no sliktākajiem Eiropas Savienībā, apdraud nacionālās sociālās nodrošināšanas sistēmas darbību.

Valdība plāno finansiālu atbalstu strādājošām sievietēm, kurām ir vismaz divi bērni, pagarinātu bērnu kopšanas atvaļinājumu un lielāku atbalstu bērnudārza izmaksu segšanai, bet tikai sākot no otrā bērna ģimenē. "Mēs vēlētos noteikt, ka sieviete, kura ir dzemdējusi vismaz divus bērnus, jau ir devusi ievērojamu ieguldījumu sabiedrībā, tāpēc valstij tas ir daļēji jākompensē, sedzot sociālās nodrošināšanas izmaksas. Mēs arī vēlamies atteikties no naratīva, ka bērnu dzemdēšana attur no strādāšanas. Mēs gribam stimulēt sievietes, kas dzemdē bērnus un vēlas strādāt," teikusi Dž. Meloni, kura ir pirmā sieviete Itālijas premjerministra amatā.

Itālijas Statistikas aģentūras (ISTAT) dati rāda, ka 2022. gadā Itālijā bijuši visu laiku zemākie dzimstības rādītāji – piedzimuši 393 tūkstoši bērnu, kas ir par 2% mazāk nekā gadu pirms tam. Iedzīvotāju skaita dabiskais kritums sasniedzis 320 tūkstošus. Laikā no 1964. līdz 2020. gadam vidējais bērnu skaits sievietei Itālijā samazinājies no 2,66 līdz 1,24.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits