Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Izmantojot ASV militārās palīdzības kavēšanos, Krievija aktivizē uzbrukumus Ukrainai

Krievijas karspēks pastiprinājis uzbrukuma operācijas visā frontes līnijas garumā, un Ukrainas armijai būs jāuzkrāj resursi un jāpieņem sarežģīti lēmumi par aizsardzības prioritātēm, jo kavējas ASV militārās palīdzība, teikts ASV bāzētā Kara studiju institūta (ISW) kārtējā ziņojumā.

Kā secinājuši ISW analītiķi, iebrucēji ir paātrinājuši uzbrukumu tempu visā operāciju teritorijā. Piemēram, 4.aprīlī viņi veica rotas līmeņa mehanizētu uzbrukumu Časivjarai Doneckas apgabalā. Uzbrukuma operācijas rezultāti liecina, ka agresora karaspēks veiksmīgi kompensē pieaugošos dzīvā spēka un tehnikas zaudējumus.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un augsta ranga militārpersonas norādījušas, ka kavēšanās ar militāro palīdzību ir piespiedusi ukraiņus atdot agresoram iniciatīvu kaujas laukā. Ukrainas armija nevar plānot veiksmīgu pretuzbrukumu vai aizsardzību, nezinot, kad un kādu palīdzību valsts saņems.

"Ukrainas spēkiem būs jāpieņem sarežģīti lēmumi par prioritāšu piešķiršanu atsevišķiem aizsardzības aspektiem uz kauju iniciatīvas rēķina, lai ierobežotu Krievijas militārās spējas vai plānotu nākotnes pretuzbrukuma operācijas. Iemesls tam ir ieilgušās debates ASV par militārās palīdzības paketi," secinājuši ASV institūta analītiķi.

Iepriekš lietišķo ziņu aģentūra "Bloomberg" norādīja, ka ASV uz vairākām nedēļām ir atlikusi balsojumu par palīdzības paketes piešķiršanu Ukrainai. Gaidāms, ka jautājums Kongresā tiks izskatīts ne agrāk kā aprīļa vidū.

Laikraksts "New York Times" nesen rakstīja, ka bez ASV palīdzības Ukraina nespēs savaldīt Krievijas armiju. Lielākā daļa amerikāņu to saprot un uzskata, ka Putina revanšistisko sapņu ierobežošana ir ASV pienākums pret Ukrainu un ASV drošību.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nesen paziņoja, ka ASV un tās sabiedrotie dubultos centienus, lai atrastu Ukrainai nepieciešamos resursus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits