Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Jaunais Lielbritānijas ārlietu ministrs: Bez reformām Lielbritānija aizies no ES

Lai noturētu Apvienoto Karalisti, nepieciešamas lielas pārmaiņas tajā, kā Eiropas Savienība (ES) darbojas un tiek pārvaldīta, paziņojis jaunais Lielbritānijas ārlietu ministrs Filips Hamonds.

Hamonds, kurš ārlietu ministra amatā tika iecelts pagājušajā nedēļā, intervijā raidorganizācijai BBC svētdien norādīja, ka "status quo" Eiropai nav "pieņemams ceļš".

Kā uzsvēra jaunais ministrs, viņš neatkāpjas no pērn teiktā, ka gadījumā, ja būtu jāizšķiras jau šobrīd, viņš balsotu par izstāšanos no ES. "Savas domas neesmu mainījis," norādīja Hamonds.

Hamonds tiek uzskatīts par lielāku eiroskeptiķi nekā viņa priekštecis Viljams Heigs, un jaunais ministrs ir apņēmības pirms iespējamā referenduma sarunās panākt Londonas un Briseles attiecību maiņu.

Premjerministrs Deivids Kemerons ir apsolījis, ka gadījumā, ja nākamgad gaidāmajās parlamenta velēšanās uzvarēs viņa pārstāvētie toriji, 2017.gadā tiks sarīkots referendums par Lielbritānijas turpmāko dalību ES.

"Ja mūsu Eiropas partneri neko nepiedāvās, nekādas izmaiņas, nekādas sarunas, man ir visai skaidrs, kāda būs britu tautas atbilde," norādījis ministrs.

Viņa prioritāte ir panākt zināmu Briselei nodoto pilnvaru "repatriāciju" un nodrošināt, lai attiecībās ar eirozonu tiktu nodrošinātas arī to dalībvalstu intereses, kuras saglabājušas savu valūtu.

Vienlaikus Hamonds atzina, ka Lielbritānija iegūst no dalības kopējā tirgū, taču viņš vienalga drīzāk balsos par izstāšanos no ES, nekā samierināsies ar "satus quo".

Tikmēr Brisele Hamonda iecelšanu jau iztulkojusi kā zīmi, ka Londonas nostāja pret ES kļuvusi vēl stingrāka.

Hamonds iestājas arī par aiziešanu no Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits