Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Jaungada naktī Francijā nodedzinātas 945 automašīnas

Francijā, sagaidot 2017. gadu, nodedzinātas 945 automašīnas, ziņo britu medijs Telegraph.

Nu jau par tradīciju kļuvušajā Jaungada nakts sagaidīšanas mašīnu dedzināšanā Francijā šogad cietuši gandrīz tūkstotis spēkratu, savukārt valsts valdība ziņo, ka 2017.gads sagaidīts necerēti mierīgi.

Pēc Iekšlietu ministrijas datiem dedzināto automašīnu skaits pieaudzis par 17%, tomēr ziņojumā piebilsts, ka nav notikuši īpaši incidenti un par pārkāpumiem aizturēti vien nedaudz vairāk nekā 400 cilvēku. 

Jāpiebilst gan, ka svētdien Francijas valdība ziņoja tikai 650 aizdedzinātām automašīnām, nepieskaitot visas tās, kas aizdegās no blakus esošajiem aizdedzinātajiem spēkratiem. Tas izraisīja neapmierinātību opozīcijā, kas norādīja, ka valdība cenšas noklusēt patiesos datus. 

Pēc terora aktiem, ko Francija pieredzēja 2016.gadā, svētku periodā visā valstī patrulēja apmēram 90 000 policistu un svētku laiks noritēja bez terora aktiem. 

Telegraph raksta, ka automašīnu dedzināšanas "tradīcija" aizsākās jau 20. gadsimta 90.gados Strasbūras nabadzīgajos rajonos, un kopš tā laika ir izplatījusies pa visu valsti.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
interesanti buutu uzzinaat statistiku vismaz no notvertajiem dedzinaataajiem kas taas par nacionalitaateem un kaadaa veidaa Francijaa nokljuvushas. bet protams tas tachu nebuus politkorekti, vieglaak vainot tos, kas straadaa godiigi maksaa nodokljus..
bumers
b
Nav kārtībā ar galviņām! Nezinu, kuri tie plānprātiņi ir ? Francūži, vai Āfrikas pārstāvji, kuru daudzums Francijā ir nenormāls.
huh?
h
Neintegrētie migranti tiek dēvēti par nabadzīgajiem? Vai tiešām nabadzīgie francūži ar putojošā vīna(jo nabadzīgie īstu šampanieti nevar atļauties) pudeli rokā iet un dedzina savu kaimiņu auto? :D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits