Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kijivā ieradies Spānijas premjers Sančess

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess ceturtdien ieradies Kijivā, šādi apliecinot atbalstu Ukrainai laikā, kad aprit gads kopš Krievijas pilna mēroga agresijas sākuma.

"Atgriežos Kijivā šodien vienu gadu pēc kara sākuma," Sančess ierakstījis tviterī pie video, kurā redzams, kā viņš izkāpj no vilciena Ukrainas galvaspilsētā.

"Mēs būsim kopā ar Ukrainu un tās tautu, līdz miers atgriezīsies Eiropā," tviterī spāņu un ukraiņu valodā norādīja premjers.

Sančess Kijivā tiksies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, paziņoja premjera birojs. Kopš Krievija pērn 24.februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, šī ir Sančesa otrā vizīte Kijivā.

Sančess ieradies Kijivā neilgi pēc ASV prezidenta Džo Baidena negaidītās vizītes Ukrainas galvaspilsētā, kas Baidenam bija pirmā kopš Krievijas iebrukuma sākuma. Nākamajā dienā pēc Baidena Kijivā ieradās Itālijas premjerministre Džordža Meloni.

Trešdien Spānijas aizsardzības ministre Margarita Roblesa apstiprināja, ka Spānija nosūtīs Ukrainai sešus Vācijā ražotos tankus "Leopard 2", lai stiprinātu Ukrainas bruņotos spēkus to cīņā pret Krievijas agresiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits