Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Kreisie ekstrēmisti izveidojuši tīklu Eiropā

Grautiņi un to izraisītāju vardarbīgās sadursmes ar kārtībsargiem, kurās G20 samita laikā Hamburgā pagājušajā nedēļā tika ievainoti gandrīz 500 policisti, mudinājušas Vācijas likumsargus un politiķus stingrāk pievērsties kreisajiem ekstrēmistiem. Līdz šim tika uzskatīts, ka lielākās galvassāpes sagādā neonacisti un citi labējā spārna ekstrēmisti, taču pēdējā gada laikā specdienesti brīdinājuši tieši par kreiso radikāļu bīstamo aktivitāšu pieaugumu.

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs salīdzināja kreiso un anarhistu radikāļu ārdīšanos G20 samita laikā Hamburgā ar neonacistu un islāmistu teroristu iznīcinošo darbību, vēsta TheLocal.de. Grupa agresīvāk noskaņoto vandaļu dedzināja automašīnas, izlaupīja veikalus, izveidoja barikādes ielās, meta akmeņus un pudeles uz policistiem pašu uzsākto ielu kauju laikā. Policijas specvienība aizturēja dažus no radikāļiem, kuri no namu jumtiem meta akmeņus un izmantoja īpašas lingas apšaudēm ar metāla lodēm.

"Tie nebija demonstranti. Tie bija noziedzīgi anarhisti. Viņu neapvaldītā vardarbība daudzkārt līdzinājās slepkavības mēģinājumiem. Šiem kaujiniekiem nebija nekādu politisku motīvu, viņi bija nožēlojami vardarbīgi ekstrēmisti, gluži kā neonacisti un islāmistu teroristi," teica ministrs.

Varasiestādes ziņo, ka gandrīz 500 policistu no 20 tūkstošiem, kuri bija izvietoti ielās protestu laikā, tika ievainoti, 186 cilvēki – aizturēti. LETA, atsaucoties uz mediju grupu Funke, ziņo, ka Vācija lūgusi citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu palīdzību centienos saukt pie atbildības G20 samita laikā grautiņos piedalījušos kreisos ekstrēmistus.

"Šobrīd tiek analizēti daudzi foto un video materiāli, lai identificētu šos noziedzniekus," saviem ES kolēģiem rakstījis Vācijas tieslietu ministrs Heiko Māss. "Par to mēs paļaujamies uz mūsu Eiropas partneru atbalstu," viņš uzsvēra. Par dalību pagājušajā nedēļā notikušajos grautiņos apsūdzības izvirzītas 51 personai. Līdzās vāciešiem aizturēto vidū ir arī Austrijas, Francijas, Itālijas, Krievijas, Nīderlandes, Spānijas un Šveices pilsoņi.

Vācijas politiķi aicinājuši izveidot Eiropas Savienības datubāzi kreiso ekstrēmistu uzraudzībai, lai novērstu viņu pārvietošanos pār valstu robežām līdzīgu samitu laikā. Kristīgi demokrātiskās savienības (CDU) politiķis Tomass Štrobls, kurš ir Bādenes-Virtembergas federālās zemes iekšlietu ministrs, aicinājis izbeigt "slēpto toleranci" pret kreiso ekstrēmismu. "Gadiem ilgusī galvu pagriešana uz otru pusi un kļūdainais liberālisms pret galēji kreiso noziedzību ir atgriezušies pie mums ar triecienu Hamburgā," teica ministrs. Viņš piebilda, ka Hamburgas varasiestādēm vajadzētu ieviest kārtību atsevišķos pilsētas rajonos, kurus kreiso ekstrēmistu kustības pārvērtušas par saliņām, kur nevalda likuma vara. 

Visu rakstu lasiet trešdienas, 12.jūlija laikrakstā Diena!

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
"Šiem kaujiniekiem nebija nekādu politisku motīvu..."... turpiniet melot paši sev. Tas ir labi un patīkami, un ir jau daudzas reizes mēģināts. Sekas? Kā parasti!
Kārklu vācietis
K
Visi globalizējas,arī ekstrēmisti,anarhisti un teroristi ..... Efektivitātes palielināšanai ....
nu nu
n
kārtējais politkorektais melu rakstelis. fakts ir tādi, ka šie kreisie radikāļi ne tikai tika tolerēti, viņi apzināti no politisko spēku puses tika izmantoti pret tādām kustībām kā PEGIDA vai AFD. vēl pavisam nesen zaļo partijas deputāte Klaudija Rota gāja kopā ar viņiem demonstrācijā, kā arī tas pats Tomass de Mazjērs piedalījās galēji kreisās rokgrupas koncertā. lai ar to nebūtu par maz, tikko, jau PĒC hamburgas grautiņiem, martins šulcs paziņoja, ka vardarbība no kreiso spēku puses ir neiespējama, ka vardarbība ir labējo nacionāļu monopols. sīgmārs gabriēls viņus pielīdzināja PEGIDA, kaut pegida nevienu grautiņu vispār nav uzrīkojusi. ar līdzīgiem paziņojumiem klajā nāca ralfs štegners. īsāk sakot, lai ko mums te latvijā nerakstītu, kreisie haoti vācijā visu laiku ir saņēmuši valdošo partiju atbalstu un ir tikuši tolerēti, te arī rezultāts. ar ko vāciešus arī apsveicu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits