Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Kreiso radikāļu līderis: ES neriskēs ar Grieķijas aiziešanu no eirozonas

Eiropas Savienības (ES) līderi nevar riskēt ar to, ka Grieķija pamet eirozonu, otrdien sacīja Kreiso radikāļu koalīcijas (SYRIZA) līderis Aleksis Ciprs, kura vadītais politiskais spēks pirms svētdien gaidāmajām parlamenta vēlēšanām ir viens no sabiedriskās domas aptauju līderiem, vēsta laikraksts Kathimerini.

Vienlaikus Ciprs arī norādīja, ka viņa partijai ir "ārkārtas plāns" tam gadījumam, ja sarunas ar starptautiskajiem kreditoriem par Grieķijas parādu vienošanos beigsies ar fiasko.

Kreiso radikāļu līderis jau iepriekš uzsvēris, ka ir jālauž Atēnu vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem par Grieķijas ekonomikas glābšanas programmu, kurā paredzēti stingri taupības pasākumi. "Mēs esam izvērtējuši visas varbūtības," preses konferencē sacīja Ciprs, vienlaikus paužot pārliecību par pozitīvu sarunu iznākumu. "Mēs nedodamies šajā cīņā, lai zaudētu," sacīja kreiso radikāļu līderis. Ciprs arī uzsvēra, ka viņa partija uzrunās Grieķijas ārvalstu kreditorus, nevis lai "uzsāktu kautiņu, bet lai pārliecinātu viņus".

Cipra optimisms ir balstīts pieņēmumā, ka ES līderi neuzņemsies izraisīt sērgu, kas varētu izplesties pa visu ES. "Ugunsgrēks kļūs nekontrolējams, un tas neaprobežosies tikai ar Grieķiju un Dienvideiropas valstīm, tas salauzīs eirozonu, un tas nav neviena interesēs," skaidroja Ciprs. Viņš arī pauda pārliecību, ka SYRIZA gūs uzvaru 17.jūnija vēlēšanās un "uzsāks jaunu politisko laikmetu", piebilstot, ka sabiedrībā joprojām ir spēcīga opozīcija pret taupības pasākumiem.

Grieķijā ārkārtas parlamenta vēlēšanas notiks svētdien. Atbilstoši jaunākajiem aptauju datiem populārākās partijas ar aptuveni vienādu atbalstītāju skaitu ir SYRIZA un konservatīvā partija Jaunā demokrātija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits