Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Krievija naktī veikusi līdz šim lielāko uzbrukumu Kijivai ar trieciendroniem

Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu uzbrucis Kijivai ar trieciendroniem "Shahed", kas bijis lielākais šāds uzbrukums kopš kara sākuma, paziņojušas Ukrainas amatpersonas.

Galvaspilsētā uzbrukuma laikā nogalināts vismaz viens cilvēks.

Uzbrukums ilga vairāk nekā piecas stundas, un pretgaisa aizsardzība notrieca vairāk nekā 40 dronus, ziņoja galvaspilsētas kara administrācijas vadītājs Serhijs Popko.

Kijivas mērs Vitālijs Kličko paziņoja, ka 41 gadu vecs vīrietis gājis bojā un 35 gadus veca sieviete tikusi ievainota, kad drona vraks nogāzies netālu no degvielas uzpildes stacijas.

Ukrainas galvaspilsētā šodien tiek svinēta Kijivas diena par godu pilsētas oficiālajai dibināšanai. Parasti šajā dienā galvaspilsētā notiek daudz un dažādi izlaides un kultūras pasākumi.

"Šodien ienaidnieks nolēma "apsveikt" Kijivas iedzīvotājus Kijivas dienā ar nāvējošo dronu palīdzību," norādīja Popko.

Kličko naktī sociālajos medijos ziņoja, ka Kijivā aizdegušās vismaz divas daudzstāvu ēkas, kurām trāpījušas dronu atlūzas.

Kijivas amatpersonas ziņoja, ka aizdegusies arī kāda noliktava.

Krievija raidīja pret mērķiem Ukrainā kopumā 54 trieciendronus, kas ir rekordliels skaits arī valsts mērogā. Ukrainas pretgaisa aizsardzība notrieca 52 no tiem.

Naktī uz svētdienu gaisa trauksme skanēja 12 Ukrainas apgabalos, sākot no Volīnijas, Ukrainas ziemeļrietumos, un beidzot ar Dņipropetrovskas apgabalu, valsts dienvidaustrumos.

Harkivas apgabalā divās atsevišķās apšaudēs gājis bojā 60 gadus vecs vīrietis un 61 gadu veca sieviete, pavēstīja apgabala gubernators.

Vietējās amatpersonas Krasnodaras novadā ziņoja, ka pretgaisa aizsardzība iznīcinājusi vairākus dronus, kas tuvojušies naftas pārstrādes rūpnīcai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits