Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Lielbritānija: nevajag sasteigt bezvīzu režīmu ar Krieviju

Lielbritānijas Eiropas lietu ministrs Kriss Braiants uzskata, ka nav nepieciešamības tuvākajā laikā ieviest bezvīzu režīmu ar Krieviju, lai neatvieglotu krievu organizētajai noziedzībai iekļūšanu ES, vēsta Interfax. Viņš arī kritizējis koruptīvo darījumu vidi Krievijā un tiesu sistēmu, kas traucē biznesa investīcijām šajā valstī.

«Gadā Lielbritānijas vīzu saņem ap 130 tūkstošiem Krievijas pilsoņu. Mums nav problēmu ar tiem, kuri saņem vīzu un pēc tam atgriežas dzimtenē. Nav nepieciešamības kaut ko mainīt pašreizējā sistēmā. Tā labi funkcionē. Neredzam arī, ka būtu problēmas uzņēmējiem,» vizītes laikā Maskavā intervijā Interfax paziņoja ministrs.

Viņš arī prognozēja, ka līdz bezvīzu režīma ieviešanai starp ES un Krieviju paies daudz laika. «Zinu, ka kolēģi no Spānijas grib sākt sarunas par to ar Krieviju jau tūlīt, tas ir apsveicami. Taču ir problēma ar organizēto noziedzību Krievijā. Un pēdējais, ko mēs varētu darīt organizētajai noziedzībai, ir atvieglot tai iekļūšanu ES, atceļot vīzu režīmu. Spāņi to grib paveikt ātri, taču daudz vairāk ES valstu gribētu to darīt ievērojami lēnāk. Ja Krievija vispirms nokārtos organizētās noziedzības jautājumus, tad būtu daudz vieglāk.»

Lielbritānija vēloties no Krievijas sagaidīt arī lielāku atklātību, korupcijas līmeņa mazināšanu, cilvēktiesību, vārda, mediju, partiju un asociāciju brīvības garantiju ievērošanu. Tikai tad varēšot parakstīt ES un Krievijas sadarbības līgumu.

K.Briants kritiski vērtē arī Krievijas jauno militāro doktrīnu: «Tajā rakstīts, ka NATO ir lielākais drauds Krievijai, bet mazākais -- starptautiskais terorisms. Tas neatbilst patiesībai. NATO nerada draudus Krievijai. Tajā pašā laikā daudzi Krievijas iedzīvotāji pēdējo gadu laikā cietuši no terorisma.»

Jautāts par britu biznesa darbību Krievijā, ministrs uzsvēra, ka pastāvot problēmas. «Ja gribi investēt kādā valstī, tad gribi arī būt pārliecināts, ka Tev nevajadzēs maksāt kukuļus. Ja Tu esi ieguldījis naudu, tad nesagaidi, ka valsts tev to var atņemt. Un tiesu sistēma… Pat prezidents Medvedevs ir teicis, ka šajā sfērā nepieciešamas izmaiņas.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits