Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lielbritānija nosaka Krievijai jaunas sankcijas

Sankcijas, ko Lielbritānija noteikusi Maskavai pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, attiecinātas uz vēl 14 personām un organizācijām.

Sankcijas piemērotas Krievijas izglītības ministram Sergejam Kravcovam, kultūras ministrei Olgai Ļubimovai, Kamčatkas un Adigejas gubernatoriem, žurnālistam Antonam Krasovskim, citām amatpersonām.

Sankcijām pakļauts arī bērnu centrs "Artek" okupētajā Krimā.

Sankcijas pieņemtas, reaģējot uz Krievijas centieniem iznīcināt "Ukrainas nacionālo identitāti" un vēršoties pret tiem, kas ir iesaistīti bērnu "piespiedu deportācijā" no Ukrainas uz Krieviju vai tās kontrolēto teritoriju.

Starp sankcijām pakļautajām personām ir arī Maskavas apgabala bērnu tiesību komisāre Ksenija Mišonova, teikts Lielbritānijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Sankcijām pakļautajām personām bija "viltīga loma Krievijas izkalkulētajā deportāciju programmā, kas iecerēta, lai izdzēstu Ukrainas kultūras un nacionālo identitāti", teikts paziņojumā.

"Vairāk nekā 19 000 ukraiņu bērnu piespiedu kārtā deportēti uz Krieviju vai patlaban Krievijas varasiestāžu kontrolēto teritoriju", norādīja ministrija.

Daudzi deportētie izmitināti pāraudzināšanas nometnēs, "kur viņi pakļauti uz Krieviju centrētai zinātnes, kultūras, patriotiskajai un militārajai izglītībai", teikts paziņojumā.

"Šajā šausminošajā bērnu piespiedu deportāciju programmā un naidpilnajā propagandā, ko izplata [Krievijas prezidenta Vladimira Putina] lakeji, mēs redzam Putina patieso nodomu - nodzēst Ukrainu no kartes," uzsver Lielbritānijas Ārlietu ministrija.

Londona jau iepriekš noteikusi sankcijas Krievijas bērnu tiesību komisārei Marijai Ļvovai-Belovai "par viņas iesaisti Ukrainas bērnu piespiedu pārvietošanā un adopcijā".

Diviem cilvēkiem, arī bijušajam telekanāla RT raidījumu vadītājam Krasovskim, noteiktas sankcijas par "propagandas izplatīšanu, kas iecerēta, lai kūdītu uz vardarbību un naidu pret Ukrainu un tās tautu".

Kultūras ministrei Ļubimovai sankcijas noteiktas, jo viņa "izmantojusi savu amatu, lai atbalstītu Krievijas valsts kaitīgo pretukraiņu politiku".

Lielbritānija un tās sabiedrotie kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī noteikuši sankcijas vairāk nekā 1600 fiziskajām un juridiskajām personām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits