Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lielbritānijas ministrs atkāpjas pēc apsūdzībām kolēģu terorizēšanā

Lielbritānijas valsts ministrs bez portfeļa Gevins Viljamsons otrdien aizgāja no jaunā premjerministra Riši Sunaka valdības pēc apsūdzībām, ka Viljamsons ar ļaunām īsziņām terorizējis parlamenta deputātus un bijušos kolēģus.

Viljamsons bija pakļauts augošam spiedienam, kopš kļuva zināms par īsziņām ar necenzētiem vārdiem, kuras viņš sūtijis deputātei Vendijai Mortonei, kas septembrī un oktobrī bija Kopienu palātas vairākuma galvenā parlamentārā organizatore.

Šajās īsziņās bija apgalvots, ka Mortone mēģinājusi "sodīt" toreizējai premjerministrei Lizai Trasai netīkamus parlamentāriešus, neļaujot viņiem piedalīties karalienes Elizabetes II bērēs.

Augsta ranga civildienesta ierēdnis pirmdien paziņoja laikrakstam "The Guardian", ka Viljamsons esot viņus terorizējis un aicinājis "pārgriezt sev rīkli".

"Kā jūs zināt, notiek sūdzību process par īsziņām, kuras es sūtīju kolēģim. Ir bijuši [arī] citi apgalvojumi par manu uzvedību pagātnē," Viljamsons rakstīja savā atkāpšanās vēstulē.

"Es atspēkoju šo apgalvojumu raksturu, bet atzīstu, ka tie novirza uzmanību no labā darba, ko šī valdība dara britu tautas labā. Tāpēc esmu nolēmis aiziet no valdības, lai varētu pilnībā pievērsties notiekošajam sūdzību procesam un attaisnot savu labo vārdu."

46 gadus vecais Viljamsons iepriekš bija divreiz atcelts no ministra amata. To izdarīja bijušie premjerministri Terēza Meja un Boriss Džonsons. 

Sunaks paziņoja, ka viņš "neizteiks spriedumu", kamēr nebūs pabeigta "neatkarīga sūdzību izmeklēšana". "Es gribu redzēt tās rezultātus, bet esmu skaidri licis saprast, ka šāda valoda nav pareiza, tā nav pieņemama," sacīja Sunaks, komentējot Viljamsona īsziņās pausto izteiksmes formu. 

Gan britu valdība, gan Konservatīvā partija ir sākušas izmeklēt Viljamsonam izteiktās apsūdzības. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits