Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Lietuvā ieradīsies Zviedrijas aizsardzības ministrs

Lietuvā piektdien oficiālā vizītē ieradīsies Zviedrijas aizsardzības ministrs Pēters Hultkvists. 

Viņš tiksies ar Lietuvas aizsardzības ministru Jozu Oleku un pārrunās sadarbību NATO, apmaiņu ar gaisa telpas un jūras novērošanas datiem, Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību aizsardzības jomā un citus ar drošību un aizsardzību saistītus jautājumus. 

Pirms Lietuvas iestāšanās NATO tās militārā sadarbība ar Zviedriju izpaudās galvenokārt kā Zviedrijas atbalsts Lietuvas Bruņotajiem spēkiem - palīdzība ar bruņojumu un iekārtām, medicīniskais atbalsts, jūras un piekrastes novērošanas sistēmu ierīkošana, pretgaisa aizsardzības bataljona izveide, gaisa kara spēku bāzes ierīkošana un citi projekti, kā arī Lietuvas virsnieku mācības Zviedrijas karaskolās. 

Šobrīd abu valstu armiju sadarbība attīstās atsevišķu karaspēka daļu starpā. Sakarus uztur gaisa un jūras kara spēki un kara medicīnas dienesti. Nākotnē iecerēts padziļināt un pastiprināt pušu praktisko sadarbību. 

Zviedrijas un Lietuvas bruņotie spēki piedalās dažādās kopīgās mācībās Baltijas reģionā. Nākamā gada pirmajā pusē vairāk nekā 40 Lietuvas karavīru piedalīsies Zviedrijas vadītajā Eiropas Savienības Ziemeļvalstu kaujas grupā, kas tiks veidota no Īrijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas bruņoto spēku vienībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits