Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lietuvas aizsardzības ministrs: Vagner ierašanās Baltkrievijā būtiski nemaina drošības situāciju

Daļas Krievijas grupējuma Vagner algotņu ierašanās Baltkrievijā būtiski nemaina drošības situāciju reģionā, jo viņi kaimiņvalstī ieradušies bez ieročiem, pirmdien paziņoja Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks.

Novērotāji nedēļas nogalē ziņoja, ka "Vagner" algotņu kontingents visamaz 60 dažādās automašīnās pēdējo dienu laikā ieradies nometnē Baltkrievijā.

"Es tās nesauktu par vienībām, es tās sauktu par grupām, kuras tiek pārvietotas uz Baltkrieviju bez ieročiem, munīcijas un loģistikas, to skaits nav liels. Tas būtiski nemaina situāciju reģionā, kas ir sarežģīta kopš Krievijas agresijas pret Ukrainu sākuma," Anušausks pirmdien sacīja ziņu aģentūrai BNS.

"Gluži pretēji, Krievijas militārā klātbūtne Baltkrievijā, neraugoties uz "Vagner" algotņiem, ir samazinājusies, jo, kā zināms, mācībām mobilizētie karavīri pirms kāda laika tika atvilkti atpakaļ uz Krieviju," viņš piebilda.

Ministrs arī sacīja, ka pašlaik algotņu atrašanās kaimiņvalstī nerada pārāk lielu satraukumu Lietuvā.

"Ziniet, riski bija lieli, kad pirms pusotra gada mums pavisam tuvu atradās 40 000 vai vairāk Krievijas karavīru ar visu munīciju, smagajiem ieročiem un aviāciju," atgādināja Anušausks, uzsverot, ka pašlaik nevajadzētu baidīties no tūkstoš reižu mazākas grupas.

Viņš pieļāva, ka "Vagner" mēģinās Baltkrievijā izveidot loģistikas bāzi savām operācijām Āfrikā.

"Krievijā viņus atbruņoja, viņiem atņēma munīciju un smagos ieročus. Viss tika atstāts Krievijā. Ir skaidrs, ka nebija vienošanās, ka viņi ieradīsies Baltkrievijā ar ieročiem," sacīja ministrs.

Vaicāts, cik "Vāgnera" algotņu šobrīd varētu būt kaimiņvalstī, Anušausks atbildēja, ka tas ir "neliels skaits", bet precīzāku skaitli nesniedza.

"Vagner" dibinātājs un līderis Jevgeņijs Prigožins jūnijā mēģināja sarīkot dumpi pret Krievijas militāro vadību, bet vēlāk sacelšanos pārtrauca.

Pēc neveiksmīgā dumpja Kremlis apsolīja ļaut "Vagner" kaujiniekiem pārcelties uz Baltkrieviju, ja viņi to vēlēsies, vai parakstīt līgumu ar Krievijas Aizsardzības ministriju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits