Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Londonas policija veic izmeklēšanu par Dauningstrītas mājsēdes ballītēm

Londonas policija veic izmeklēšanu saistībā ar vairākām ballītēm, kas mājsēdes laikā notikušas Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona birojā un valdības ministrijās, otrdien pavēstīja Londonas Metropoles policijas komisāre Kresida Dika.

"Metropoles policija šobrīd veic izmeklēšanu par vairākiem notikumiem Dauningstrītā un Vaitholā pēdējo divu gadu laikā saistībā ar potenciāliem Covid-19 noteikumu pārkāpumiem," komisāre sacīja Londonas Asamblejai.

Apsūdzības par uzdzīvi Dauningstrītā laikā, kad pārējā valsts atradās mājsēdē, pēdējo nedēļu laikā satricinājušas Džonsona valdību, raisot nopietnāko krīzi viņa valdības laikā un izskanot prasībām par Džonsona atkāpšanos.

Agrāko apsūdzību virknei pirmdienas vakarā tika pievienotas jaunas, telekanālam ITV vēstot, ka Džonsons Dauningstrītā 2020.gada 19.jūnijā svinējis savu dzimšanas dienu, pārkāpjot mājsēdes noteikumus.

Svinībās piedalījušies līdz 30 cilvēku, vēstīja ITV. Tolaik sociālās sanākšanās varēja piedalīties vien seši cilvēki un tikai ārpus telpām.

"Man ir jāuzsver fakts - tas, ka mēs tagad veicam izmeklēšanu, protams, nenozīmē, ka par katru gadījumu katram iesaistītajam tiks noteikti naudassodi," Dika sacīja Asamblejas Policijas un noziedzības jautājumu komisijai.

Augsta ranga ierēdne Sjū Greja arī veic izmeklēšanu saistībā ar vairākām apsūdzībām par mājsēdes ballītēm valdībā, un sagaidāms, ka viņas izmeklēšanas ziņojums tiks publicēts drīz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits