Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 13. jūnijs
Uva, Ainārs, Zigfrīds
Vizīte Francijā dod Trampam atelpu no haosa Baltajā namā

Makrons uzņem Trampu, rādot globālās ambīcijas

Francijas prezidents Emanuels Makrons, ceturtdien un piektdien uzņemot Parīzē ASV prezidentu Donaldu Trampu, mēģinās virzīt uz priekšu savas globālās ambīcijas veicināt Eiropas attiecību ar ASV atjaunošanu. Starptautiskās politikas komentētāji uzsver, ka, par spīti Makrona apņēmībai, šis nebūs viegls solis, jo Tramps paspējis transatlantiskajās attiecībās nodedzināt ne vienu vien tiltu.

Trampam šī vizīte var palīdzēt uz laiku aizbēgt no haosa Baltajā namā, ko radījuši pārmetumi viņa dēlam, ka viņš centies no krievu juristes iegūt Hilariju Klintoni kompromitējošus materiālus. Visticamāk, Tramps mēģinās izmantot šo vizīti, lai censtos pārvarēt izolāciju pasaules līderu vidū, kurā pats sevi novedis ar saviem neiecietīgajiem un kareivīgajiem izteikumiem un rīcību, raksta Reuters.

Šogad Francijas tradicionālajā Bastīlijas dienas parādē piektdien kopā ar Francijas Bruņoto spēku karavīriem soļos arī amerikāņu karavīri, tā atzīmējot 100 gadus, kopš ASV iesaistījās Pirmajā pasaules karā. Kā atzīmē BBC, šis ir labs brīdis, lai abu valstu līderi varētu mazliet distancēties no savām iekšpolitiskajām un personiskajām problēmām un akcentēt laikus, kad franču un amerikāņu karavīri plecu pie pleca cīnījās par kopējām vērtībām.

Tiesa, lai gan Makrons un Tramps savā ziņā ir revolucionāri pie varas nākuši līderi, atšķirības starp viņiem ir aizas dziļas, un tās tikai uzsvēris antagonisms abu līdzšinējās ļoti īsajās attiecībās.

Tramps vēlēšanās uzvarēja uz tā paša populisma viļņa, kuru izdevās apturēt Makronam. Kampaņas laikā Tramps asi kritizēja Francijas imigrācijas politiku, paziņojot, ka "Francija vairs nav Francija". Viņš arī ātri vien zaudēja vēl neiegūtos draugus Eiropā, paziņojot par ASV izstāšanos no Parīzes klimata vienošanās un ieņemot izolacionisma nostāju transatlantiskās brīvās tirdzniecības politikā.

Kad abi līderi pirmo reizi tikās maijā pirms NATO samita, TV kameras fiksēja Makrona zīmīgo stingro rokasspiedienu, ar kuru viņš neļāva Trampam izrādīt, ka viņš ir galvenais, kā ASV prezidents pirms tam bija izrādījies daudzu citu valstu līderiem. Arī vēlāk samita laikā Makrons vairākkārt uzsvērti izvairījās no Trampa, vispirms sveicinoties ar citu valstu vadītājiem. 

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 13.jūlija laikrakstā Diena!

Top komentāri

makroons-revolucionàrs ???
m
makrons ir globàlistu bandas centigs klerks bez nevienas idejas
Zeme ir apalja
Z
Pirms paaris meenesiem Makrons augstpraatiigi spreegaaja pret prezidentu Trampu, bet tagad spiests izritinaat sarkano paklaaju, lai tiktu kaut cik ieveerots - franci vinju nicina un kaulainaa ome Brigita ar saviem minisvaarkiem un legingiem visiem riebjas (toties franchi dievina Melaaniju - par eleganci un staaju). Skats bija par rubuli, kad mazais kvankshkjis makroneens puuleejaas palekties, lai teevishkjiigi uzsistu Trampam pa plecu.
Kārklu vācietis
K
Skaidrs,ka viedais Makrons tagad galvu izslējis kā briedis slās pa priekšu,bet Tramps kā nopērts šunelis,asti kājstarpē ierāvis vilksies nopakaļ ... Vai nav traki - gribēja atpūsties no "haosa dažā avīželē",bet Makrons šim saspieda rociņu!Nu būs jāieģipsē un vēžus nespēs notiesāt .... Tramps paliks neēdis !!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits