Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

NATO sola papildu ieročus Ukrainai

NATO valstis sola, ka turpinās atbalstīt Ukrainu, tai aizsargājoties pret Krievijas iebrucējiem, gan ar papildu pretgaisa aizsardzības sistēmu, gan munīcijas un iznīcinātājlidmašīnu piegādēm.

Trešdien, kad NATO mītnē Briselē pirmo reizi kopš Krievijas plašā iebrukuma Ukrainā pērn viesojās Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, ASV paziņoja par jaunu militāro atbalstu Ukrainai 200 miljonu ASV dolāru (189 miljoni eiro) vērtībā, vēsta Deutsche Welle.

V. Zelenskis, apmeklējot NATO mītni, īpaši uzsvēra, ka, tuvojoties ziemai, Ukrainai nepieciešamas pretgaisa aizsardzības sistēmas. "Dārgie draugi, mums jāuzvar ziemas kauja pret teroru. Ir ļoti svarīgi izvirzīt prioritātes. Un tās ir pretgaisa aizsardzības sistēmas. Tās ir ļoti konkrētas lietas, kas mums nepieciešamas. Tāpēc šodien esmu šeit," V. Zelenskis teica, uzrunājot medijus pirms tikšanās ar NATO valstu aizsardzības ministriem.

"Mēs redzam, ka prezidents Putins atkal gatavojas izmantot ziemu kā kara ieroci, uzbrūkot energosistēmai, gāzes infrastruktūrai. Mums tas jānovērš. To var panākt ar modernākām un jaudīgākām pretgaisa aizsardzības sistēmām. Pretgaisa aizsardzība ir būtiska Ukrainas pilsētu, ekonomikas, kritiskās infrastruktūras aizsardzībā un ļauj ukraiņiem palīdzēt sev pašiem, jo tad ekonomika var funkcionēt," teica NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins paziņoja, ka jaunā ASV militārā palīdzība Ukrainai iekļaus munīciju pretgaisa aizsardzībai un artilērijai, raķetes, prettanku ieročus un pretdronu iekārtas.

Beļģijas valdība trešdien paziņoja, ka nosūtīs uz Ukrainu savus vecos iznīcinātājus F-16 2025. gadā. Savukārt Dānijas mediji, atsaucoties uz Aizsardzības ministriju, vēsta, ka Dānija sāks F-16 piegādes Ukrainai 2024. gada martā vai aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits