Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Olands: Francija par Mistral nepiegādāšanu Krievijai sodu nemaksās

Francijas prezidents Fransuā Olands paziņojis, ka saskaņā ar vienošanos ar Krieviju, Parīze "nekādus sodus" par kara kuģu Mistral nepiegādāšanu Maskavai nemaksās.

Vienošanās ar Krieviju paredz, ka tiek izskatīta tikai Krievijas jau samaksātās summas atgriešana un kompensācija par jūrnieku apmācīšanas izdevumiem.

Olands, kurš apmeklēja paplašinātā Suecas kanāla atklāšanas ceremoniju Ēģiptē, paziņoja, ka Francijai arī nebūs grūtību atrast kuģiem jaunus pircējus.

Iepriekš Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns intervijā RTL pastāstīja, ka vairākas valstis jau izteikušas interesi par Mistral kuģu iegādi.

Vairāki eksperti gan uzskata, ka pircējus atrast nebūs viegli. Piemēram, kompānijas Jane's eksperts Bens Murss intervijā Associated Press skaidrojis, ka tuvākajos desmit gados pasaulē varētu būt pieprasījums tikai pēc 26 šādiem kuģiem valstīs, kurām Francija var tos likumīgi pārdot. Potenciālie pircēji ir Turcija, Kanāda, Indija, Austrālija un Singapūra.

Problēma ir tā, ka šīs valstis neplāno, ka kuģi varētu tikt piegādāti ātrāk par 2020.gadu, un tām patlaban šādam pirkumam nav atvēlēti līdzekļi.

Francija Mistral kara kuģus Maskavai piegādāt atteicās pēc tam, kad Krievija anektēja Krimu un iesaistījās konfliktā Austrumukrainā.

Trešdien tika paziņots, ka Krievija un Francija vienojušās par līguma anulēšanu un Parīze jau atmaksājusi Maskavas pārskaitīto priekšapmaksu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits