Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Parīzē sāk izmēģināt transporta trokšņu radarus

Centienos samazināt transportlīdzekļu radīto trokšņu nelabvēlīgo ietekmi uz iedzīvotājiem Francijas galvaspilsētas Parīzes ielās šonedēļ uzstādīti un ieslēgti divi pirmie trokšņu radari, vēsta Reuters.

 Tajos izmantotās tehnoloģijas ļaus izmērīt garāmbraucošo automašīnu un motociklu radītā trokšņa līmeni un fiksēt to reģistrācijas numurzīmes, ja trokšņu līmenis pārsniegs atļauto

Pirmdien ar īpašu pasākumu tika atklāts pirmais trokšņu radars, kas izvietots uz apgaismes staba Parīzes austrumdaļā pilsētas 20. rajonā. Otrs šāds radars tika ieslēgts vakar pilsētas 17. rajonā.

Parīzes vicemērs Dans Lerts, vēstot par radara ieslēgšanu, rakstīja Twitter, ka viens nakts laikā pa pilsētu braucošs motocikls, kura radītais trokšņa līmenis pārsniedz normu, var pamodināt līdz pat 10 tūkstošiem iedzīvotāju. "Ceļu transporta radītais troksnis ir galvenais trokšņu piesārņojuma avots Parīzē. Tas iespaido Parīzes iedzīvotāju veselību. Par to viņi spiesti maksāt ar līdz pat astoņiem mēnešiem īsāku veselīgas dzīves gaidāmo ilgumu," rakstīja Lerts.

Pagaidām radarus izmantos izmēģinājuma režīmā, lai pārbaudītu to darbības efektivitāti. Ja pilsēta gada beigās oficiāli apstiprinās šīs tehnoloģijas turpmāku izmantošanu, no 2023. gada sākuma trokšņa līmeņa pārsniegšanā pieķerto transportlīdzekļu īpašnieki automātiski saņems piesūtītas kvītis par apmaksājamo sodu. Trokšņu radaru izvietošana sākta arī Nicā un Lionā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits