Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pētījums: Musulmaņu īpatsvars Eiropā būtiski pieaugtu pat imigrācijas apturēšanas gadījumā

Musulmaņu skaits tuvākajās desmitgadēs varētu pārsniegt 11% no Eiropas iedzīvotāju kopējā īpatsvara, ja tiktu saglabāts līdzšinējais legālās imigrācijas temps, bet to īpatsvars jūtami pieaugtu pat imigrācijas apturēšanas gadījumā, secināts ceturtdien publiskotā ASV pētījumu centra Pew Research Center pētījumā.

Pētījumā ar nosaukumu Eiropas pieaugošais musulmaņu skaits iekļautas trīs prognozes, kas balstītas atšķirīgos imigrācijas scenārijos - imigrācijas apturēšana, vidējs imigrācijas temps un augsts imigrācijas temps.

Pat gadījumā, ja visa migrācija uz Eiropu tiktu apturēta, musulmaņu īpatsvars Eiropā, kas tiek definēta kā Eiropas Savienība (28 dalībvalstis), kā arī Šveice un Norvēģija, pieaugtu no 4,9% 2016. gadā līdz 7,4% 2050. gadā.

Pew Research Center, kas savas prognozes balstīja valdības oficiālajā informācijā un citos pētījumos, skaidroja, ka musulmaņu īpatsvara pieaugumu šajā scenārijā nosaka augstāki dzimstības rādītāji musulmaņu ģimenēs, kuri turklāt ir vidēji par 13 gadiem jaunāki par pārējiem Eiropas iedzīvotājiem.

Vidējas imigrācijas scenārijā, kas paredz imigrācijas līmeni, kāds tas bija pirms 2015. un 2016. gadā piedzīvotās migrācijas krīzes, musulmaņu īpatsvars 2050. gadā prognozēts 11,2% no Eiropas iedzīvotāju kopskaita.

Trešā scenārija modelēšanā izmantoti migrācijas krīzes laikā pieredzētie imigrācijas apjomi. Šādā gadījumā musulmaņi 2050. gadā būtu 14% no Eiropas iedzīvotāju skaita, kas gan aizvien ir ievērojami mazāk par kristiešiem un lielākajām reliģijām nepiederošiem cilvēkiem.

Eiropā 2015. gadā ieradās vairāk nekā miljons bēgļu un imigrantu, liecina ANO bēgļu aģentūras dati. Vairums ieradās no lielākoties musulmaņu apdzīvotām valstīm.

Pētījuma autori norādīja, ka bēgļu plūsma jau ir sākusi aprimt, līdz ar to trešā scenārija piepildīšanās ir maz ticama. Pētījuma prognozes arī parāda, ka Eiropu imigrācija ietekmē nevienmērīgi.

Ja imigrācija tiktu apturēta pilnībā, Francijā, kurā 2016. gadā dzīvoja 5,7 miljoni musulmaņu jeb 8,8% no valsts iedzīvotāju kopskaita, arī 2050. gadā būtu Eiropā lielākā musulmaņu kopiena.

Vidējas imigrācijas gadījumā Lielbritānija, kas ir galvenais bēgļu kategorijā neietilpstošo musulmaņu galamērķis, apsteigtu Franciju. Savukārt augstas imigrācijas gadījumā pirmajā vietā izvirzītos Vācija, kurā aizvadīto divu gadu laikā ieradās vairāk nekā pusotrs miljons bēgļu.

Pētījumā arī uzsvērta imigrācijas loma iedzīvotāju skaita krituma apturēšanā.

Imigrācijas apturēšanas gadījumā Eiropas iedzīvotāju skaits saruktu no 521 miljona 2016. gadā līdz 482 miljoniem 2050. gadā.

Vidējas imigrācijas gadījumā Eiropas iedzīvotāju skaits 2050. gadā būtu 517 miljoni, bet augstas imigrācijas gadījumā - 539 miljoni.

Top komentāri

UN?
U
Vai tas tagad būtu iesmesls turpināt vilkt iekšā visus tos likumpārkāpējus nelegālos imigrantus NEVIS APTURĒT ŠO GENOCĪDU PRET EIROPAS IEDZĪVOTĀJIEM?
skaitļi
s
"Imigrācijas apturēšanas gadījumā Eiropas iedzīvotāju skaits saruktu no 521 miljona 2016. gadā līdz 482 miljoniem 2050. gadā." Tātad, 30 gadu laikā viņi grib ieplūdināt Eiropā vismaz 40 miljonus (2.scenārijā 60 miljonus), kas ir 8% (12%) no ES iedzīvotāju skaita. Turklāt, kad skaita musulmaņus, skaita tikai tos, kas paši sevi tā ir identificējuši, bet daudzi imigranti no musulmaņu valstīm nemaz nenorāda savu reliģiju. Tāpēc skaitļi par musulmaņu skaitu ir, maigi sakot, nepilnīgi. Pētnieki arī aizmirsuši, ka svarīga ir cilvēku mentalitāte. Ne kristietis, ne ateists no musulmaņu valsts nebūt nebūs tāds kā Eiropas kristietis vai ateists.
skaitļi
s
Vajadzēja arī pieminēt Zviedriju, jo tā galu beigās ir mūsu kaimiņvalsts un bieži tiek pasniegta kā paraugvalsts. Lūk, tur 2050.gadā musulmaņu vien (neskaitot citus imigrantus) būšot nieka 30,6%. Izskatās, ka Latvijai būs jāuzņem zviedru bēgļi, kas bēgs no Zviedrijas emirāta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits