Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirms vīzas izsniegšanas Lietuva Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem uzdos jautājumus par karu Ukrainā

Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, kuri lūgs pastāvīgās uzturēšanās atļauju vai nacionālo vīzu Lietuvā, būs jāaizpilda īpaša anketa par viņu attieksmi pret Krievijas agresiju Ukrainā, pirmdien paziņoja Lietuvas Migrācijas departaments.

Anketā norādītajai informācijai būs izšķirīga nozīme lēmumā par personas iespējām uzturēties Lietuvā, informēja departamentā, piebilstot, ka gadījumā, ja ārvalstnieks atteiksies aizpildīt anketu vai arī tā nebūs pilnībā aizpildīta, pieteikums netiks pieņemts izskatīšanai. 

"Ārvalstniekam, kas vēlas uzturēties Lietuvā, anketa jāaizpilda no sirds un atklāti. Tādiem cilvēkiem būs jāparāda, ka viņi ir gatavi sadarboties ar viņus uzņemošo valsti," sacīja Migrācijas departamenta direktore Evelīna Gudzinskaite. 

Aizpildīt anketu Migrācijas departaments varētu lūgt arī citu valstu pilsoņiem. Viņiem būs jāatbild uz papildu jautājumiem un jāsniedz informācija par izglītību, iepriekšējām darbavietām, dienestu bruņotajos spēkos, lietišķiem kontaktiem, saziņu ar valstu, kas nav NATO vai Eiropas Savienībā, institūcijām, kā arī par attieksmi pret Krievijas agresiju Ukrainā. 

Visiem pilngadīgajiem Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem būs jāaizpilda anketa ne tikai tad, kad viņi iesniedz dokumentus jaunas vīzas vai uzturēšanās atļaujas saņemšanai, bet arī tās atjaunošanai vai pagarināšanai. 

Migrācijas departamenta direktora pauda pārliecību, ka anketa būs papildu filtrs, kas ļaus ātrāk atklāt ārvalstniekus, kuri savas agrākās darbības vai saistības ar nedemokrātiskiem režīmiem dēļ apdraud Lietuvas nacionālo drošību. 

Lietuvas Migrācijas departamenta dati liecina, ka šā gada pirmajos 11 mēnešos pagaidu uzturēšanās atļauju saņēmuši 3415 Krievijas pilsoņi. 1250 Krievijas pilsoņiem atļauja atjaunināta. Pērn Krievijas pilsoņiem tika izsniegtas 2062 uzturēšanās atļaujas un 1572 atļaujas atjauninātas. 

Līdz 1.decembrim Lietuvā pagaidu uzturēšanās atļauja bija 22 890 Baltkrievijas pilsoņiem un 5127 tā tikusi atjaunināta. Pērn tādu bija attiecīgi 15 318 un 5232 Baltkrievijas pilsoņiem. 

Līdz šim 2769 Krievijas pilsoņi saņēmuši Lietuvas izsniegtu nacionālo vīzu. Pērn tādu bija 2858. 

Šogad 1961 Baltkrievijas pilsonis saņēmis Lietuvas nacionālo vīzu. Pērn tādu bija 2360. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits