Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Polijā saistībā ar amatpersonu noklausīšanās skandālu atkāpjas trīs ministri un parlamenta spīkers

Polijā trīs ministri un parlamenta spīkers iesnieguši atlūgumus saistībā ar augstāko amatpersonu noklausīšanās skandālu, kas pagājušā gada vasarā satricināja Poliju, trešdien paziņojusi Polijas premjerministre Eva Kopača.

Skandāla dēļ no amata atkāpsies finanšu, sporta un veselības ministri un parlamenta spīkers Radoslavs Sikorskis, paziņoja premjere.

Viņi ir to politiķu vidū, kuru sarunas pagājušā gada sākumā tika noklausītas Varšavas restorānos un jūnijā publiskotas nedēļas žurnālā Wprost.

Ieraksti, kuros politiķi nicinoši izteikušies par saviem sabiedrotajiem iekšpolitikā un ārpolitikā, izraisīja plašu skandālu.

Atklātībā nonāca, piemēram, toreizējā ārlietu ministra Radoslava Sikorska saruna ar bijušo finanšu ministru Jaceku Rostovski, kurā Sikorskis izteicās, ka "poļu-amerikāņu alianse ir bezjēdzīga, pat kaitīga, jo dod poļiem viltus drošības sajūtu".

Kāda cita ierakstītā saruna starp centrālās bankas vadītāju Mareku Belku un iekšlietu ministru Bartlomeju Senkeviču liecināja, ka toreizējā premjerministra Donalda Tuska valdība ar banku, iespējams, noslēgusi vienošanos par finanšu ministra Rostovska padzīšanu no kabineta.

Skandāla izmeklēšana noveda pie divu uzņēmēju un divu restorānu darbinieku aresta.

Kopača trešdien paziņoja, ka iecels arī jaunu ģenerālprokuroru sarunu noklausīšanās izmeklēšanai.

Skandāls no jauna uzvirmoja šonedēļ, kad atklātībā nonāca jauni dokumenti saistībā ar augstāko amatpersonu sarunu noklausīšanos un izmeklēšanu šajā lietā.

Premjerministre noliedz, ka amatpersonas atlaistas, lai ierobežotu kaitējumu valdošajai partijai "Pilsoniskā platforma" (PO) pirms oktobrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits