Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Polijas koalīcijas partijas strīdas par partiju finansēšanu no valsts līdzekļiem

Diskusija Polijas valdībā par valsts finansējuma samazināšanu politiskajām partijām izraisījusi nesaskaņas valdošajā koalīcijā, ziņo Reuters.

Premjerministra Donalda Tuska pārstāvētais politiskais spēks Pilsoniskā platforma vēlējās pārtraukt partiju subsidēšanu par budžeta līdzekļiem, lai ekonomikai tik grūtajā brīdī ietaupītu. Savukārt tās koalīcijas partneris Zemnieku partija bija pret šādu ideju.

Pēc garām sarunām D.Tusks izteica pārliecību, ka piektdienas vakarā tiks apstiprināts opozīcijas partijas Kreiso demokrātu alianse kompromisa likumprojekts, kas paredz samazināt nevis pavisam pārtraukt politisko partiju finansēšanu par valsts naudu.

Šī valdības partneru ķildošanās gan neietekmēšot Polijas stabilitāti. "Mēs nepiekrītam jautājumā par partiju finansēšanu, bet esam sasnieguši kompromisu un nav vajadzības runāt par nopietnām problēmām koalīcijā," sacīja Zemnieku partijas līderis un Polijas finanšu ministrs Valdemars Pavļaks.

Arī politikas analītiķi uzskata, ka valdības izjukšana nedraud. "Koalīcija ir pietiekami viengabalaina, jo abas partijas ir ieinteresētas, lai valdības darbs turpinātos," uzskata politologs Pāvels Svieboda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits