Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Polijas militārais prokurors ar pašnāvības mēģinājumu vēlējies pievērst uzmanību korupcijas sērgai

Polijas militārais prokurors pulkvedis Mikolajs Pšibils, kurš pirmdien preses konferences starplaikā centās izdarīt pašnāvību, atzīst, ka uz tik izmisīgu soli viņš sadūšojies, lai pievērstu uzmanību korupcijas sērgai aizsardzības iepirkumu jomā.

Pšibils pirmdien preses konferencē Poznaņā centās izdarīt pašnāvību nošaujoties. Prokurors guva smagus ievainojumus, taču palika dzīvs.

Pšibils iešāva sev galvā. Prokurors tika nogādāts slimnīcā, un viņa dzīvībai briesmas vairs nedraud. No slimnīcas viņš varētu tikt izrakstīts tuvākajās dienās. Preses konferences laikā žurnālisti tika lūgti uz piecām minūtēm iziet no telpas, lai to varētu izvēdināt. Pēc neilga mirkļa atskanēja šāviena troksnis.

"Manu rīcību ietekmēja lietas, ko izmeklēju - viena no tām ir visnopietnākā, kas saistīta ar finansiālajiem jautājumiem Polijas armijā," viņš otrdien atklāja Polijas ziņu aģentūrai PAP. Pšibils iesaistīts arī izmeklēšanā par medijos nopludināto informāciju saistībā ar Smoļenskas aviokatastrofas izmeklēšanu.

Kā vēsta Polijas Radio, pēdējā laikā Pšibils bijis pakļauts lielam spiedienam un gan viņam, gan viņa ģimenei izteikti nāves draudi. "Es zinu, ka par manu galvu bija izsludināta miljona zlotu" (156 000 latu) liela atlīdzība, atklāja prokurors. Turklāt kāds Pšibila ģimenes nelabvēlis nogalinājis viņu suni.

Pšibils ir pazīstams kā prasīgs un kompetents izmeklētājs. Viņš stāsta, ka centies nepieļaut Militārās prokuratūras likvidēšanu un novērst mēģinājumus aizstāt šo institūciju ar civildienesta darbiniekiem. "Es aizstāvēju cilvēkus, kurus es pazīstu un kuri strādā izcili. Es vēlējos, lai prokuratūra izdzīvo," norāda Pšibils.

Pēc viņa domām, augstā līmeņa izmeklēšana aizdomās par korupciju "izraisījusi tiešu spiedienu paātrināt militārās prokuratūras likvidācijas" procesu. Kā atzīst pats Pšibils, viņa dzīvību izglābusi vien veiksmīga nejaušība, proti, brīdī, kad viņš grasījies nospiest ieroča mēlīti, kāds tehniskais darbinieks ārpus konferences telpas sācis pārvietot vadus. Tas novērsis prokurora uzmanību, un lode izgājusi caur viņa vaigu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits