Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Polijas prezidents uzsver samierināšanos ar Vāciju

Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis, uzrunājot Vācijas Bundestāgu un pieminot nacistu iebrukuma Polijā 75. gadadienu, uzsvēris samierināšanās nozīmi, kas kādreizējos ienaidniekus padarījusi par izciliem partneriem. vēsta BBC.

«Eiropiešus tagad vieno pārliecība, ka cieņa pret cilvēciskumu ir neatņemama,» teica prezidents. Viņš uzsvēra, ka ar samierināšanās brīnumu Eiropa varējusi atstāt pagātnē naidu. Tas ļāvis poļu un vāciešu jaunajai paaudzei strādāt un mācīties kopā.

B. Komorovskis atgādināja bijušā Polijas ārlietu ministrs Vladislava Bartoševska teikto 1995. gada runā Bundestāgā, ka apvienotās Eiropas nākotne būs atkarīga no Polijas un Vācijas attiecībām.

Tas esot ne mazāk svarīgi arī tagad, kad Eiropai nācies reaģēt uz Ukrainā notiekošo konfliktu un «nepieredzēto agresiju» no Krievijas puses. «Mūsu acu priekšā Krievijā atdzimst nacionālistiskā ideoloģija, kas, slēpjoties aiz mazākumtautību aizstāvības lozungiem, pārkāpj cilvēktiesības un starptautiskos likumus. Tas nozīmē, ka Vācijai un Polijai jāuzņemas vēl lielāka atbildība par ciešāku sadarbību Eiropas nākotnei,» prezidenta teikto citē Deutsche Welle.


 sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits