Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Raķešu triecienā Poltavā nogalināti 49 cilvēki

Krievijas raķešu triecienā otrdien Poltavā nogalināti vismaz 49 cilvēki, bet vairāk nekā 219 ievainoti, paziņojušas Ukrainas amatpersonas.

Krievi uz pilsētu izšāvuši divas ballistiskās raķetes. Viena no tām daļēji sagrāvusi ēku, kuru izmantoja Poltavas Militārais Sakaru institūts, bet otra raķete trāpījusi blakus esošajai slimnīcai.

"Cilvēki attapās zem gruvešiem. Daudzi tika izglābti," savā "Telegram" kanālā pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, norādot, ka devis rīkojumu "veikt pilnīgu un ātru izmeklēšanu".

Šobrīd tiek lēsts, ka zem gruvešiem varētu atrasties vēl 18 cilvēki.

Žurnālisti institūta teritorijā netiek ielaisti, bet pa gabalu redzami izmētāti ķieģeli un asins peļķes. Vairākas stundas pēc raķešu uzbrukuma pilsētā izplatījās dūmu smaka, un ielas klāja stiklu lauskas no izsistajiem logiem.

Ukrainas Aizsardzības ministrija norādījusi, ka starp gaisa trauksmes izsludināšanu un raķešu eksplozijām bijis tik īss laika sprīdis, kad ļaudis nav paspējuši nokļūt bumbu patvertnēs.

Tikmēr, vēršoties pie Rietumu sabiedrotajiem, Zelenskis kārtējo reizi norādījis, ka Ukrainai, lai apturētu krievu teroru, nepieciešamas zenītartilērijas sistēmas un to raķetes, kas joprojām bez pielietojuma guļ rietumvalstu noliktavās.

Viņš arī kārtējo reizi uzsvēris, ka Kijivai beidzot nepieciešama atļauja izmantot Rietumu ieročus tālas distances triecieniem Krievijas teritorijā, no kurienes krievu teroristi raida raķetes uz Ukrainu.

Viss minētais "nepieciešams tagad, nevis kaut kad vēlāk," uzsvēris Zelenskis. "Katra vilcināšanās diena diemžēl ir cilvēku bojāeja."

[Papildināts viss teksts]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Centrāleiropa gatavojas lietavām un plūdiem

Centrāleiropas valstis gatavojas spēcīgām lietavām un plūdiem, kas nedēļas nogalē tiek prognozēti Čehijā, Polijā, Austrijā, Vācijā, Slovākijā un Ungārijā.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits