Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rietumeiropas politiķiem modē apmeklēt okupēto Krimu

Protesta brauciens 
Itālijas un Ungārijas parlamenta deputāti nolēmuši rudenī doties vizītē uz pērn Krievijas anektēto Ukrainai piederošo Krimas pussalu, tādējādi protestējot pret rietumvalstu noteiktajām sankcijām pret Krieviju. Itāļu un ungāru likumdevēji sekos franču kolēģiem, kuri Krimu apmeklēja pagājušajā mēnesī, izpelnoties nopēlumu Ukrainā un Francijā, bet Krievijā – cieņas apliecinājumus.

Itālijas parlamentā un Eiroparlamentā pārstāvētā eiroskeptiskā partija Pieczvaigžņu kustība paziņojusi, ka oktobrī tās biedri viesosies Krimā, lai demonstrētu atbalstu Krievijai.  

"Mēs dosimies vizītē uz Maskavu un Krimu, lai skaidri parādītu savu noliegumu ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju," partijas preses sekretāru Manlio Di Stefano citē Kyivpost.com. "Šādi mēs arī atbalstīsim jaunas, multipolāras pasaules izveidi, kas cienīs tautu suverenitāti un pašnoteikšanos." 

Pēc Pieczvaigžņu kustības izplatītā paziņojuma sarosījās vēl viens Itālijas parlamentā un Eiroparlamentā pārstāvētais Krievijas valdībai simpatizējošais politiskais spēks. Populistu partijas Ziemeļu līga vadība devusi mājienu, ka būtu gatava "tuvākajā laikā" nosūtīt savu delegāciju uz Krimu, ja saņemtu oficiālu ielūgumu no anektētās teritorijas varasiestādēm.  

Arī Ungārijas galēji labējā partija Jobbik Krievijas laikrakstam Kommersant apliecinājusi plānus šoruden uz Krimu nosūtīt delegāciju. 

Itāļu un ungāru likumdevējus iedvesmojusi Francijas parlamenta lielākā opozīcijas spēka – eksprezidenta Nikolā Sarkozī vadītās konservatīvās Republikāņu partijas – politiķu viesošanās Krimā 23. un 24. jūlijā. Delegācija, kurā ietilpa desmit politiķu, savā vizītē slavēja Kremļa iecelto Krimas līderu "drosmīgo lēmumu" sarīkot "referendumu" par teritorijas pievienošanos Krievijai un nosodīja Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju.

Apliecina ES demokrātiju

Lai gan franču likumdevēju vizīte bija neoficiāla, tā izpelnījās plašu rezonansi Francijā, Ukrainā un Krievijā. 

Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss, kurš vizīti nodēvējis par "starptautisko likumu pārkāpumu", līdz pēdējam brīdim mēģinājis nepieļaut parlamentāriešu braucienu uz Krimu, savukārt Francijas parlamenta augšpalātas – Senāta – prezidents neveiksmīgi centies atrunāt kolēģus no iekāpšanas lidmašīnā, vēsta franču prese.

Visu Ulda Ķezbera rakstu Modē apmeklēt okupēto Krimu lasiet pirmdienas, 3.augusta laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits