Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Romas mafijas aresti šokē pat itāļus

Vienacainais bandīts ar iesauku Romas karalis, bijušais Romas mērs un nelikumīgi iegūtu naudu atmazgājoši uzņēmēji figurē pagājušajā nedēļā publiskotajā informācijā par izmeklēšanu, kas atklāj ciešu korumpētu attiecību "astoņkāja" pastāvēšanu starp politiķiem un noziedzību Itālijas galvaspilsētā Romā daudzu gadu garumā, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Izmeklēšanas laikā policijas ierakstītajās sarunās atklājies noziedzīgā grupējuma konstatētais, ka viņiem bijis izdevīgāk iegūt naudu, uzpērkot kontraktu piešķīrumus pilsētas administrācijā, kā arī piesavinoties bēgļu un imigrantu nometnēm piešķirtos līdzekļus nekā tirgojot narkotikas.

Kādā avīzē Roma nodēvēta par mafijas galvaspilsētu, cita raksta par politiski tiesisko zemestrīci, kas satricinājusi pilsētu. Savukārt Ilsole24ore.com secina: pēdēji aresti liecina, ka Itālijas galvaspilsēta ir krustcelēs starp veco klasisko itāļu mafiju un jauno reformēto mafiju. Izdevums arī atgādina, ka no septiņdesmitajiem līdz deviņdesmitajiem gadiem aktīvais Magliana grupējums Romā, kurā vienā tīklā darbojās gan uzņēmēji, gan labējie teroristi un slepenās masonu ložas, gan politiķi un ierēdņi, bija tik bagāts un ietekmīgs, ka deva pavēles gan Kampānijas Camorra, gan Sicīlijas Cosa nostra. "Acīmredzot grupējuma darbība īsti nekad netika izbeigta. Tumšā pagātne ir atgriezusies, un tagadne izrādījusies vēl tumšāka."

AFP, atsaucoties uz policijas informāciju, raksta, ka noziedzīgo tīklu vadījis Masimo Karminati, kuru vietējie mediji dēvē par Romas kriminālās pasaules melno dvēseli, tajā viņš pazīstams kā Romas pēdējais karalis. 56 gadus vecais  Karminati zaudēja vienu aci apšaudē ar policistiem astoņdesmito gadu sākumā, kad viņš darbojās Nuclei Armati Rivoluzionari - neofašistiskā ekstrēmistu grupējumā, kas bija iesaistīts Boloņas dzelzceļa stacijas spridzināšanā 1980. gadā, kurā bojā gāja 85 cilvēki.

Viņa vadībā noziedznieki ar politiķiem vienojās, kā piesavināties naudu no valsts un pašvaldībām, kas paredzēta imigrantu un bēgļu centru darbībai. Policijas publiskotajos telefonsarunu ierakstos dzirdams, ka Karminati labā roka Salvatore Buci saka sarunbiedram: "Vai tu vispār saproti, cik ļoti mēs varam uzvārīties uz imigrantiem? Narkotirdzniecība ir daudz neienesīgāka. Šo gadu beidzām ar 40 miljonu apgrozījumu... Bet mūsu peļņa nāca no čigāniem, izmitināšanas ārkārtas gadījumos un imigrantiem."

Visu Jura Tihonova rakstu Romas mafijas aresti šokē pat itāļus lasiet pirmdienas, 8.decembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits