Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Serbijas prezidents: Pēc Navaļnija nāves attiecībās ar Krieviju kļūs sarežģītākas

Pēc Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija nāves "Belgradas pozīcija attiecībās ar Maskavu būs sarežģītāka", paziņoja Serbijas prezidents Aleksandars Vučičs.

Vučičs teica, ka nevēlas runāt par to, kas varētu būt noticis ar Navaļniju, kurš piektdien nomira cietumā Krievijā. Kā televīzijas kanālam "Prva" teica Serbijas prezidents, viņš "nav izmeklēšanas institūcija".

"Neesmu pasaulē visgudrākais, kas zina visu priekšlaikus. Tas jādara politiskajiem analītiķiem, nevis valsts prezidentam. Tomēr mums pozīcija būs sarežģītāka, par to nešaubos," atzina Vučičs.

Viņš uzsvēra, ka Navaļnija nāve ir "pielējusi eļļu ugunī", piebilstot, ka "tā ir traģēdija, ja dzīvību zaudē jauns cilvēks".

Atbildot uz jautājumu, kāpēc 16.februārī, kad tika paziņots par Navaļnija nāvi, viņš neaplaudēja Minhenes drošības konferencē, kad runu teica Kremļa kritiķa sieva Jūlija.

"Pēkšņi man blakus apsēdās kāda sieviete, un man nebija ne jausmas, kas viņa ir," klāstīja Vučičs, paskaidrojot, ka to sapratis tikai tad, kad Minhenes konferences organizatori izsaukuši Navaļnija sievu uz skatuves un iepazīstinājuši ar viņu.

"Es gribēju izteikt līdzjūtību, bet es būtu kļūdījies, jo pēc dažām minūtēm viņa teica, ka nevajag izteikt līdzjūtību," sacīja Vučičs.

Serbijas prezidents sacīja, ka viņš dodas uz starptautiskām sanāksmēm, lai cīnītos par savu valsti, un piebilda, ka sagaida "lielāku spiedienu uz Serbiju, lai piemērotu sankcijas pret Krieviju".

Serbijai ir labas attiecības ar Krieviju, un, neraugoties uz starptautiskās sabiedrības aicinājumiem noteikt sankcijas Maskavai par karu Ukrainā, Belgrada ir atteikusies.

Pēdējo divu gadu laikā, kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā sākuma, Ukrainas un Serbijas prezidentiem bijušas divas īsas tikšanās. Turklāt Serbijas varasiestādes vairākkārt aizrādījušas Kijivai par tās atbalstu Kosovai, kuru Serbija neatzīst.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits