Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Slovākijas medijiem draud sods, ja tie Apvienoto Karalisti sauks par Lielbritāniju

Slovākijas medijiem var nākties maksāt naudas sodu līdz 6 600 eiro, jo ziņojot par Brexit procesu, tiek izmantots neoficiālais, bet plaši izplatītais valsts nosaukums - Lielbritānija, vēsta Reuters.

Plašsaziņas līdzekļus plāno sodīt valsts aģentūra, kas atbild par to, lai mediji publikācijās lietotu oficiālos valstu nosaukumus. Tam par pamatu ir 1995.gadā pieņemts likums.

Bratislavā esošās Ģeodēzijas, kartogrāfijas un kadastra iestādes pārstāvis norādīja, ka medijiem tiek plānots seminārs par pareizu terminoloģijas lietošanu pirms tiks piespriesti naudas sodi. 

Vēstulē, kuru iestāde pagājušajā nedēļā nosūtīja visiem valsts medijiem, brīdināja, ka "viņi vairākkārt pārkāpuši likumu" lietojot nosaukumu "Lielbritānija", nevis "Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotā Karaliste", kad ziņoja par Londonas plānoto izstāšanos no ES.

"Mūsu galvenais mērķis ir veicināt izpratni. Mēs nekad agrāk neesam piesprieduši naudas sodu, bet tagad esam gatavi piespiest ievērot likumu," teica aģentūras vadītājs Marija Fridričova

Vairāki mediji nav veikuši nekādas izmaiņas dažas dienas pēc tam, kad saņēma aģentūras vēstuli.

Aģentūras mājas lapā pieejamais valstu oficiālo nosaukumu saraksts liecina, ka saīsināts nosaukums "Apvienotā Karaliste" ir pieļaujams.

Savukārt Lielbritānijas vēstniecība norādīja, ka viņiem nav iebildumu, ja Slovākijas mediji izmanto nosaukumu "Lielbritānija". "Vēstniecības oficiālajā logo teikts "Lielbritānijas vēstniecība Bratislava", bet mēs ievērosim Slovākijas likumu, ja nepieciešams," teica vēstniecības pārstāve. 

Slovākijas oficiālais nosaukums ir Slovākijas Republika, bet likums pieļauj, ka tiek izmantots nosaukums "Slovākija".

Top komentāri

:)
:
Izrādās, ka citur arī dzīvo Īslandisti.
reptilis
r
...un mums jāsauc -Rusia...Rosija...Esti..Belarus..Poland ...Polska...un nedomājiet kādu par krievu saukt::)))) - ruskijs...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits