Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Spānija varētu mēģināt četru dienu darba nedēļu

Spānija varētu kļūt par vienu no pirmajām valstīm pasaulē, kurā varētu tikt izmēģināta pāreja uz četru dienu darba nedēļu.

Valdība ir piekritusi nelielās kreisās partijas Mas Pais ierosinātajai iniciatīvai izmēģināt šādu pilotprojektu, kurā iesaistītos atsevišķas ieinteresētās firmas. Paredzams, ka jau tuvākajās nedēļās varētu notikt konkrētākas sarunas par projekta izmēģināšanu, vēsta laikraksts The Guardian.

Saīsinātās darba nedēļas piekritēji uzskata, ka šādi tiktu veicināta darbinieku produktivitāte, uzlabota garīgā veselība, ietaupīti energoresursi. Priekšlikums guvis jaunu nozīmīgumu laikā, kad koronavīrusa pandēmija aktualizējusi problēmas, kas saistītas ar cilvēku izdegšanu lielas darba slodzes dēļ un nepietiekamu līdzsvaru starp darbu un ikdienas dzīvi. Partijas Mas Pais līderis Injigo Errehons raksta Twitter, ka Spānijā ir pienācis īstais laiks sākt īstas debates par saīsinātu darba nedēļu. "Spānija ir viena no valstīm, kur darbinieki strādā vairāk stundu nekā vidēji Eiropā. Taču mēs neesam starp efektīvākajiem produktivitātes ziņā. Es joprojām esmu pārliecināts, ka strādāšana ilgākas stundas nenozīmē strādāšanu labāk," izteicies I. Errehons.

Ir ierosināts, ka pilotprojekts varētu ilgt trīs gadus, izmaksājot ap 50 miljoniem eiro. To varētu sākt jau rudenī, un tajā piedalītos ap 200 firmām, kopā no trim līdz sešiem tūkstošiem darbinieku. Oponenti gan iebilst, ka recesija nav labākais laiks šādiem eksperimentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits