Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Spānijas Augstākā tiesa attaisno četrus par Madrides teroraktu notiesātos

Spānijas Augstākā tiesa ceturtdien attaisnoja četrus cilvēkus, kurus pagājušajā gadā notiesāja saistībā ar pasažieru vilcienu uzspridzināšanu Madridē 2004.gadā, kurā bojā gāja 191 cilvēks, ziņo BBC. Saistībā ar sprādzienu 2007.gada 31.oktobrī tika notiesāta 21 persona.

Tiesa arī atstāja spēkā zemākas tiesas instance lēmumu attaisnot vienu no apsūdzētajiem Madrides terora akta plānotājiem  Rabei Osmanu Sajedu Ahmedu. Tā kā viņam jau bija piespriests astoņu gadu cietumsods Itālijā, tad Spānijas tiesa nolēma, ka viņš nevar tikt sodīts vēlreiz par to pašu noziegumu.

Augstākā tiesa ceturtdien attaisnoja Baselu Galjunu un Mohamedu Almallu Dabasu, kuriem abiem bija piespriests 12 gadu cietumsods par piederību teroristu grupai. Tā arī attaisnoja Abdelilu El Fadualu El Akilu, kuram piespriesti deviņi gadi par sadarbību ar teroristisku grupējumu, kā arī Raulu Gonsalesu Penu, kurš bija notiesāts ar piecu gadu cietumsodu par sprāgstvielu piegādi, vēsta LETA

Pagājušā gada oktobrī Spānijas tiesa attaisnoja trīs vīriešus, kas tika apsūdzēti Madrides uzbrukuma plānošanā un atbrīvoja vēl septiņus aizdomās turamos, bet 21 cilvēks tika tika notiesāts par saistību ar sprādzienu. 

Sprādziens četros Madrides pasažieru vilcienos 2004.gada 11.martā bija nāvējošākais terorakts Eiropā kopš ASV pasažieru lidmašīnas sprādziena virs Lokerbijas pilsētiņas Skotijā 1988.gadā, kurā gāja bojā 270 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits