Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Ukrainā aizturēts iespējamais Farionas slepkava

Dņipro aizturēts vīrietis, kas tiek turēts aizdomās par ukraiņu politiķes un valodnieces Irinas Farionas slepkavību, ceturtdien, atsaucoties uz iekšlietu ministru Ihoru Klimenko, sociālās saziņas vietnēs pavēstījis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Zelenskis norādījis, ka aizturēšanas operācija bijusi sarežģīta un ka lietas izmeklēšānā pēdējo dienu laikā bijusi iesaistīta gan policija, gan Drošības dienests, kā arī citi dienesti.

Aizturētais ir 18 gadus vecs.

Prezidents piebildis, ka turpinās nepieciešamās izmeklēšanas darbības un ekspertīzes un ka uzdevis Iekšlietu ministrijai informēt sabiedrību par visām detaļām.

Iekšlietu ministrija vēlāk pavēstīja, ka aizturētais ir Dņipro iedzīvotājs.

Izmeklētāji sliecas domāt, ka šāvējs bijis tikai izpildītājs.

"Ir pietiekami daudz pierādījumu, lai apgalvotu, ka valodnieci nošāva tieši aizturētais. 139 stundas milzīgas operatīvo darbinieku komandas, izmeklētāju, kriminālistu, ekspertu, citu policijas dienestu, Ukrainas Drošības dienesta darbinieku nepārtraukta darba," teikts paziņojumā.

Gatavojoties noziegumam, aizdomās turamais Ļvivā īrējis vismaz trīs dzīvokļus.

"Mēs noskaidrojām viņa identitāti. Tā kā mums bija viņa fotogrāfija, tas bija tikai laika jautājums - viedās videonovērošanas kameras viņu fiksēja visur," norādīja ministrija.

"Ļaundara identificēšana un viņa aizturēšana bija rūpīgs process, kas prasīja vislielāko profesionalitāti, izturību un disciplinētību, lai nepieļautu nevienu kļūdu," teikts paziņojumā.

Šobrīd aizturētais ir policijas rokās.

"Ir svarīgi noskaidrot visas detaļas. Šobrīd izmeklēšana sliecas uz to, ka šāvējs ir tikai izpildītājs," norādīja Iekšlietu ministrija.

Aizdomās par Farionas slepkavību tiek turēts Dņipro junioru futbola komandas spēlētājs 18 gadus vecais Vjačeslavs Zinčenko, noskaidrojuši izdevuma "Sļidstvo.Info" žurnālisti.

No 2023. gada Zinčenko spēlējis Dņipro futbola komandā, kas darbojas vietējās Bērnu un jaunatnes sporta skolas paspārnē, un mēnesi pirms Farionas slepkavības piedalījies turnīrā "Pulss" komandas "Juniori" sastāvā.

Likumsargi viņu 25.jūlijā Dņipro aizturēja aizdomās par tīšu slepkavību.

Jau ziņots, ka Fariona tika nošauta piektdien Ļvivā.

Fariona bija filoloģe un valodniece, Visukrainas apvienības "Brīvība" biedre, no 2012. līdz 2014.gadam viņa bija Ukrainas parlamenta deputāte.

Politiķe bija pazīstama ar savām stingrajām prasībām ukraiņu valodas jautājumā un aicinājumiem izskaust krievu valodas lietošanu valstī.

ziņa papildināta pēc 4. rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits