Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ukrainas okupēto teritoriju vadoņi lūdz Putinu uzņemt tās Krievijas sastāvā

Pašpasludinātās "Luganskas tautas republikas" vadonis Leonīds Pasečņiks un Hersonas apgabala okupētās daļas administrācijas vadītājs Vladimirs Saļdo trešdien vērsušies pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar lūgumu uzņemtu viņu teritorijas Krievijas sastāvā.

Pirms tam "Doneckas tautas republikas" vadonis Deniss Pušiļins paziņoja, ka dodas uz Maskavu, lai pabeigtu "iestāšanās Krievijā juridiskās procedūras".

Krievija no 23. līdz 27.septembrim rīkoja tā sauktos "referendumus" par pievienošanos Krievijai tās okupētajās Doneckas, Luhanskas, Zaporižjas un Hersonas apgabalu teritorijās.

Krievu okupanti otrdien ziņoja par rezultātiem pseidoreferendumos Krievijas sagrābtajā Ukrainas daļā, apgalvojot, ka pievienošanos Krievijai atbalstījuši teju visi balsošanas farsa dalībnieki.

Pseidoreferendumu rīkošanu okupētajās Doneckas, Luhanskas, Zaporižjas un Hersonas apgabalu daļās nosodījusi Kijiva un Rietumi, kas šo farsu negrasās atzīt par leģitīmu balsošanu, nedz ņemt vērā tā iznākumu.

Nevienam nebija šaubu, ka balsošanas parodijā atbilstoši Kremļa versijai tiktu "atbalstīta" pievienošanās Krievijai, savukārt analītiķi brīdina, ka tam sekojošā formālā aneksija konfliktā var izraisīt jaunu eskalāciju.

Ukrainas amatpersonas iepriekš norādījušas, ka pseidoreferendumi pamatā vajadzīgi Krievijas sabiedriskās domas ietekmēšanai, lai pēc sakāvēm kaujas laukā Ukrainā attaisnotu mobilizāciju.

Sagaidāms, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins tuvākajās dienās paziņos par okupēto teritoriju anektēšanu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits