Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ukraiņu karavīri Lielbritānijā iemācījušies izmantot tankus Challenger 2

Ukrainas karavīri, kuri vairāku nedēļu garumā militārajā bāzē Apvienotajā Karalistē mācījās izmantot britu tankus, ir pabeiguši mācības un atgriezušies Ukrainā, atsaucoties uz Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas pirmdien paziņoto, vēsta The Guardian.

Ukraiņu karavīri ieradās Lielbritānijā drīz pēc tam, kad karalistes premjerministrs Riši Sunaks paziņoja par plāniem nosūtīt uz Ukrainu 14 tankus Challenger 2, ko Ukraina varēs izmantot plānotajā pretuzbrukumā daļu Ukrainas okupējušajiem Krievijas bruņotajiem spēkiem.

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Voless izteicies, ka ukraiņu karavīri atgriezīsies dzimtenē labāk apmācīti un ekipēti, lai gan apdraudējums viņiem nav mazinājies. B. Voless, kurš apmeklēja ukraiņu karavīrus militārajā bāzē Dorsetā pagājušajā mēnesī, paziņoja: "Ir patiesi iedvesmojoši pieredzēt apņēmību, ar kādu ukraiņu karavīri pabeiguši mācības Lielbritānijā izmantot britu tankus Challenger 2. Mēs turpināsim būt kopā ar viņiem un darīsim visu iespējamo, lai atbalstītu Ukrainu tik ilgi, cik nepieciešams."

Britu Aizsardzības ministrijas paziņojumā teikts, ka ukraiņu karavīri apmācīti, kā kopīgi darboties Challenger 2 tanku apkalpēs, kā tankus vadīt, kā efektīvi identificēt un iznīcināt dažādus mērķus. Ministrija arī uzsver, ka Challenger 2 tanki būs solis uz priekšu Ukrainas bruņoto spēku kaujasspēju līmenī, jo tie ir aprīkoti ar vienām no modernākajām un tehnoloģiski advancētākajām artilērijas sistēmām pasaulē. Kopā ar 14 Challenger 2 tankiem briti sūta uz Ukrainu 20 bruņumašīnas Bulldog un 30 pašgājējlielgabalus AS-90. Pagājušajā nedēļā britu valdība arī paziņoja, ka piegādās Ukrainai artilērijas šāviņus, kuros caursišanas spēju uzlabošanai izmantots noplicinātais urāns. Lai gan šādu šāviņu izmantošanu neaizliedz nekādas starptautiskas vienošanās un Krievijas pašas munīcijas krājumos tādas ir, šo britu paziņojumu asi kritizēja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, sakot, ka Krievijai nākšoties reaģēt uz to, ka Rietumi Ukrainai piegādāšot munīciju, kas satur "kodolkomponenti". Eksperti gan uzsver, ka šādi izteikumi ir dezinformējoši, jo šādai munīcijai neesot nekāda sakara ar kodolieročiem, vēsta BBC. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits