Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Ungārijas pilsonību varētu dot obligāciju pircējiem

Dziļos parādos iestigušās Ungārijas parlamentā šonedēļ iesniegts likumprojekts, kas paredz automātisku valsts pilsonības piešķiršanu ārzemniekiem, kuri iegādāsies Ungārijas valdības parādzīmes vismaz 250 tūkstošu eiro (175 tūkstoši latu) vērtībā, vēsta Reuters.

Ierosinājuma autori no valdošās konservatīvās partijas Fidesz uzskata, ka «pilsonības parādzīmju» pircēji sniegs dubultu labumu, jo viņi vēlāk ieguldīs naudu nekustamajos īpašumos un uzņēmumos Ungārijā. Likumdevēju «mērķauditorija» esot investori no Āzijas, īpaši Ķīnas. Šīs valsts pilsonība varētu būt pievilcīga arī bagātniekiem no Krievijas, jo Ungārijas pase dod iespēju uzturēties un ceļot visā Eiropas Savienības (ES) teritorijā.

Ungārijas ekonomikai klājas smagi jau kopš 2008. gada rudens, kad sākās globālā finanšu krīze. Ungārijas valdības parāds šogad ir sasniedzis 80% no iekšzemes kopprodukta, un tās aizņemšanās izmaksas starptautiskajos finanšu tirgos ir ļoti augstas. Nākamgad Budapeštai jāatmaksā vairāki miljardi eiro, tādēļ ungāri meklē dažādus veidus, kā iegūt līdzekļus parādu pārfinansēšanai.

Ungārija ir lūgusi finansiālu palīdzību ES un Starptautiskajam Valūtas fondam, tomēr pušu sarunas smagi buksē un analītiķi prognozē, ka tās noslēgsies bez rezultāta. Starptautiskie aizdevēji šonedēļ pauda neapmierinātību, ka Ungārijas valdība vēlas samazināt budžeta deficītu galvenokārt uz nodokļu palielināšanas rēķina, nevis samazinot izdevumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kijiva: Krievi sāk izjust "šāviņu badu"

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģener...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits