Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ungārijas premjers sola Barrozu grozīt pretrunīgi vērtētos likumus

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns Eiropas Komisijas (EK) prezidentam Žozē Manuelam Barrozu paziņojis, ka tiks grozīti pretrunīgi vērtētie likumi, saistībā ar kuriem Eiropas Komisija (EK) sākusi pārkāpuma procedūru pret Budapeštu, trešdien paziņoja EK prezidents Žozē Manuels Barrozu.

"Šodien saņēmu vēstuli no premjerministra Orbāna. Viņš man atklāja savu nodomu grozīt atbilstošos likumus," Barrozu trešdien teica Eiropas Parlamentā Strasbūrā, kur uzstājās arī Orbāns, mēģinot aizstāvēt savas valdības lēmumus.

Barrozu atzina, ka ar Orbānu tuvākajās dienās kopīgi izstrādās tiesiskos risinājumus. Runājot par "paustajām bažām par demokrātijas kvalitāti Ungārijā", EK vadītājs paskaidroja, ka pašlaik vispārīgi jāpievēršas plašākiem demokrātijas un brīvības principiem.

EK iepriekš norādīja, ka ir paudusi Ungārijai jaunas bažas par preses brīvību un plurālismu valstī, bet otrdien EK sāka pārkāpuma procedūru pret Ungāriju saistībā ar tās centrālās bankas, datu aizsardzības institūcijas un tiesnešu pensionēšanās vecuma reformām. Ungārijai tiek dots mēnesis laika, lai veiktu grozījumus atbilstošajos likumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits