Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks
Pēdējos gados līdz ar liela skaita migrantu un patvēruma meklētāju ierašanos Vācijā pieaudzis atbalsts galēji labējām idejām. Ilgstoši augsts vēlētāju atbalsts ir pret imigrantiem noskaņotajai partijai Alternatīva Vācijai

Vācijā ik dienu desmit uzbrukumu migrantiem

Vācijā aizvadītajā gadā ik dienu notikuši vidēji gandrīz desmit uzbrukumu migrantiem vai patvēruma meklētāju izmitināšanas centriem, liecina varasiestāžu apkopotie dati. Vardarbīgus uzbrukumus pieredzējuši arī cilvēki, kuri snieguši palīdzību patvēruma lūdzējiem. Vācijas valdība un kanclere Angela Merkele, kura pirms diviem gadiem nolēma ielaist valstī simtiem tūkstošiem migrantu un patvēruma meklētāju, saņēmuši pārmetumus par nepietiekami aktīvu cīņu ar naida uzbrukumiem, kas vērsti pret iebraucējiem, no kuriem daudzi bēg no kara un nabadzības dzimtenē.

560 cilvēku, to vidū 43 bērni, guvuši miesas bojājumus vairāk nekā 3500 uzbrukumos, kas 2016. gadā pastrādāti pret patvēruma meklētājiem un centriem, kuros viņi ir izmitināti, paziņojusi Vācijas Iekšlietu ministrija. 2545 uzbrukumi bijuši vērsti pret atsevišķiem migrantiem. Šos datus nav iespējams salīdzināt ar iepriekšējiem gadiem, jo tikai pērn Vācijas policija uzbrukumus patvēruma meklētājiem sāka apkopot atsevišķā kategorijā. 

988 uzbrukumi, tajā skaitā ļaunprātīgas dedzināšanas, bija vērsti pret izmitināšanas centriem. Tas ir tikai nedaudz mazāk nekā 2015. gadā, bet dramatiski vairāk nekā 2014. gadā, kad reģistrēja 199 gadījumus. Pagājušajā gadā notikuši vismaz  217 uzbrukumi organizācijām un brīvprātīgajiem, kas sniedz palīdzību patvēruma meklētājiem, vēsta ziņu aģentūra AFP. 

Naida uzbrukumi iebraucējiem Vācijā strauji pieauga pēc tam, kad 2015. gadā – Eiropas bēgļu krīzes augstākajā punktā – valsts uzņēma 890 tūkstošus migrantu un patvēruma meklētāju. Pagājušajā gadā Vācijā ieradās 280 tūkstoši migrantu. Krasais samazinājums bija saistīts ar Balkānu valstu lēmumu slēgt robežas un Eiropas Savienības panāktā vienošanās ar Turciju par migrantu atpakaļuzņemšanu. 

Kancleres Merkeles atvērto durvju politika polarizēja sabiedrību un veicināja vēlētāju atbalstu tikai 2013. gadā dibinātajai galēji labējai partijai Alternatīva Vācijai (AfD). Rudenī paredzētajās Bundestāga vēlēšanās AfD varētu saņemt aptuveni 10% balsu un iegūt vairākus desmitus vietu parlamentā. 

Vācijas valdība nosodījusi uzbrukumus migrantiem un patvēruma meklētājiem. "Cilvēkiem, kuri pametuši savas mājas un meklē aizsardzību Vācijā, ir tiesības sagaidīt, ka netiks apdraudēta viņu drošība," paziņojusi Iekšlietu ministrija. "Visiem mūsu sabiedrības locekļiem un politiķiem ir kopēja atbildība sevi skaidri nostādīt pret klusu atbalstu vai pat klusu toleranci pret šādiem uzbrukumiem."

Visu rakstu lasiet 28.februāra laikrakstā Diena!

Top komentāri

Marks Mesjē
M
Tika prognozēts, ka pēc kārtējā zinātnieku, ārstu un inženieru terora akta velkomistu propaganda neizdomās neko labāku, kā sākt apvainot pašus vāciešus, kuri esot tik drausmīgi nežēlīgi pret nabaga "bēgļiem", ka tiem neesot citas izejas, kā lekt kravas mašīnās un brāzties cilvēku pārpildītās ielās. Prognozes piepildās! Ko ieteiksiet darīt biedri velkomisti? Nošausim visus vāciešus, visus eiropiešus? Vācieši "bēgļus" sagaidīja ziediem, par pateicību saņēma līķu pilnas ielas. Vācijas valdība, kurā čum un mudž no velkomistiem, savu pilsoņu aizsardzības vietā ieslēdza melu un propagandas mašinēriju. Vai var pārmest Vācijas iedzīvotājiem par dabisku vēlmi aizsargāt sevi no nelūgtajiem un ārkārtīgi agresīvajiem viesiem?
ml
m
Labāk uzrakstiet par vācu tūristu-pensionāru, kuram muslimi Malaizijā pirms pāris dienām nogrieza galvu. Kāpēc lai būtu tā, ka baltajiem jābaidās muslimu valstīs pat parādīties, bet viņiem Eiropā dotu tiesības dzīvot uz eiropiešu rēķina? Vācieši šos barus uztur, jo strādāt viņi ne prot, ne grib, tāpēc viņiem būtu jābūt pateicīgiem jebkurā gadījumā.
trusis nejaukais
t
varbūt nevajadzēja ļaut tik daudz bēgļiem salīst Vācijā tad būtu mazāk to uzbrukumu.. Bet vispār jau tie uzbrukumi ir pelnīti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits